Bayern bude v LM odvracet vyřazení, z Porta má dvoubrankovou ztrátu

S fotbalovou Ligou mistrů se může rozloučit první z velkých favoritů na celkové vítězství. Bayern Mnichov v posledních třech letech vždycky došel minimálně do semifinále, teď je ale blízko vyřazení už ve čtvrtfinále. Doma bude totiž proti Portu dohánět manko 1:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V prvním zápase Bayern na Porto nestačil

V prvním zápase Bayern na Porto nestačil | Zdroj: Reuters

„Potřebujeme vaši podporu, společně můžeme do semifinále postoupit," obrací se na fanoušky bavorského velkoklubu v klubové televizi kapitán Philipp Lahm. Po úvodní porážce o dvě branky ze soupeřova stadionu přitom Bayern ještě nikdy v evropských pohárech dál nepostoupil.

„Naše pozice není dobrá, ale není nemožná. Stále máme šanci, hrajeme doma před našimi fanoušky, kteří nás budou podporovat do konce. Musíme být soustředění a snažit se dát rychlý gól. Pak je možné všechno. Čtvrtfinále LM je krásné, ale my chceme do semifinále," má Lahm jasný cíl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kritickou situaci Bayernu před odvetou čtvrtfinále LM proti Portu představuje reportér ČRo Jan Suchan

Bayern před dvěma lety celou Ligu mistrů ovládl a ještě se dvakrát dostal do finále. Jenže to ho nesužovalo tolik zdravotních problémů. Robben, Alaba, Javi Martinez a Benatia jsou mimo dlouhodobě, nejistý je i start dalších opor Schweinsteigera s Ribérym.

„S doktorem teprve budu mluvit, ale včera mi přišlo, že Franck hrát nemůže. Ale třeba se to ještě zlepší," řekl o stavu Francka Ribéryho na předzápasové tiskové konferenci trenér Bayernu Pep Guardiola.

Kromě sestavy se určitě musel zabývat i tím, jak nabudit své hráče, kteří před týdnem v Portu prohráli naprosto po zásluze. Pokud chtějí postoupit, musejí hodně přidat.

„Zase nesmíme být přemotivovaní, chtít až moc. I když potřebujeme zvítězit o dva góly, musíme hrát chytře. Žádné kamikaze. I když to bude o poločase 0:0, stále bude všechno možné," varuje útočník Thomas Müller.

Stále možný je ale také postup Porta, pro které by účast v semifinále byla v Lize mistrů největším úspěchem od senzačního triumfu před jedenácti lety, kdy portugalský tým vedl tehdy ještě skoro neznámý trenér José Mourinho.

Duel Bayernu s Portem začne, stejně jako ten mezi Barcelonou a PSG, tradičně ve tři čtvrtě na devět večer.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme