Bayernu zajistil v LM výhru nad City gól v závěru. Porto nasázelo Borisovu 6 gólů

Fotbalisté Bayernu Mnichov vyhráli ve středečním šlágru Ligy mistrů nad Manchesterem City 1:0. O vítězství bavorského klubu rozhodla až v závěru tečovaná střela Jerome Boatenga. Debaklem skončil duel Porta s BATE Borisov. Portugalský celek vyhrál 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jerome Boateng slaví svůj gól, kterým rozhodl utkání s Manchesterem City

Jerome Boateng slaví svůj gól, kterým rozhodl utkání s Manchesterem City | Zdroj: Reuters

Bayern se před zápasem se City musel vyrovnat s absencí několika opor.

Úřadující němečtí šampioni nastoupili proti úřadujícímu mistrovi Premier League bez zraněného Francka Ribéryho, stejně tak jim chyběl Schweinsteiger, Alcantara či Rafinha. Jen na lavičce začal již uzdravený Arjen Robben.

Už v 1. minutě pak domácí fanoušky zvedl ze sedadel Müller. Po šikovné narážce jeho spoluhráčů mu před Hartem sice vyšla klička, jenže jeho následná střela skončila těsně vedle levé tyče branky.

A německý útočný univerzál pozlobil obranu hostí i za chvíli. Tentokrát se proti jeho hlavičce ze středu pokutového území vytáhl anglický reprezentant Hart.

Svým útočným pojetím si Bayern dokázal i nadále vytvořit šance i do důsledné soupeřovy obrany. Ani Lewandowski, či nadvakrát Alaba své příležitosti ale v góly nepřetvořili.

Na straně Manchesteru se během prvního poločasu do koncovky tlačil, jak se také od hrotového útočníka očekává, Džeko. Hlavně jeho střela po skvělé přihrávce od Silvy dala Neuerovi nejvíc zabrat. Jinak výkon Pellegriniho svěřenců na bavorskou mašinu Pepa Guardioly v úvodní půli nestačil.

Gólman Manchesteru City Joe Hart likviduje centr před dotírajícím Mariem Götzem | Foto: Reuters

Po přestávce vzruchu před oběma gólmany výrazně ubylo. Co se ale navýšilo, to byly chyby do té doby bezchybného Harta. Urostlý Angličan dvakrát zaváhal při vysokém míči a mohl děkovat rozhodčímu, který nepískl ruku Fernandinhovi po druhé Hartově minele.

Velké díky si pak mohl zasloužit i Silva. Záložník Manchesteru hlavičkoval po rychlé kombinaci hostů jen těsně mimo. A skóre se neměnilo ani po nebezpečném přízemním centru letní posily domácích, Juana Bernata.

Pěknou kličkovanou přes tři hráče v soupeřově šestnáctce o sobě dal vědět střídající Robben. Akce skončila pro hvězdného křídlením již typickým nasimulovaným pádem.

Po spíše klidnější pětačtyřicetiminutovce přišla nakonec na řadu i dramatická a k radosti domácích fandů taky gólová koncovka zápasu - ujala se v krátkém sledu druhá střela Jerome Boatenga, kterou za Hartova záda poslala teč Maria Götzeho.

Za hosty mohl vyrovnat v nastavení Sergio Agüero. Argentinský buldok přesprintoval obránce Alabu, Neuerovu branku ale o kousek minul.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
AS Řím - CSKA Moskva 5:1 (4:0)
Branky: 10. a 31. Gervinho, 6. Iturbe, 20. Maicon, 50. vlastní Ignaševič - 82. Musa. Rozhodčí: Borbalán - Martínez, R. Alonso (všichni Šp.).

Bayern Mnichov - Manchester City 1:0 (0:0)
Branka: 89. Boateng. Rozhodčí: Mallenco - Del Palomar, Yuste (všichni Šp.).

Skupina F:
FC Barcelona - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)
Branka: 28. Piqué. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.).

Ajax Amsterodam - Paris St. Germain 1:1 (0:1)
Branky: 74. Schöne - 14. Cavani. Rozhodčí: Stark - Pickel, Schiffner (všichni Něm.).

Skupina G:
Chelsea - Schalke 1:1 (1:0)
Branky: 11. Fábregas - 62. Huntelaar. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.).

Maribor - Sporting Lisabon 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 Zahovič - 80. Nani. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.).

Skupina H:
Bilbao - Šachtar Doněck 0:0
Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řecko).

FC Porto - BATE Borisov 6:0 (3:0)
Branky: 5., 32. a 57. Brahimi, 37. Martínez, 61. Adrián, 76. Aboubakar. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme