Belgie po přestávce prolomila irskou obranu, vyhrála 3:0

Fotbalisté Belgie na druhý pokus potvrdili pověst jednoho z favoritů Eura. Proti Irům se sice dlouho nemohli prosadit, po přestávce ale prolomil smůlu Romelu Lukaku a zápas nakonec skončil třígólovou výhrou. Díky vítězství se posunuli na druhé místo skupiny E.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Romelu Lukaku a Axel Witsel. Belgičtí střelci ze zápasu s Irskem

Romelu Lukaku a Axel Witsel. Belgičtí střelci ze zápasu s Irskem | Zdroj: Reuters

Proti Itálii se nedařilo, ve druhém zápase proti Irsku už ale Belgičané prokázali, že mají velmi silnou ofenzivu. Během prvních 45 minut ale nedokázali přesně zamířit.

Eden Hazard po dvaceti minutách z výborné pozice přestřelil, Carrascův gól nemohl být uznaný kvůli velmi těsnému ofsajdu, Alderweireldovu hlavičku zase na brankové čáře vyhlavičkoval obránce a Irové po prvním poločase drželi bezbrankový stav.

Střeleckou smůlu propálil chvilinku po přestávce Romelu Lukaku. Útočník Evertonu si do středu naběhl na De Bruyneho přihrávku, jedním dotykem si ji zpracoval a druhým zamířil přesně k tyči.

Výtržnosti chorvatských fanoušků řeší UEFA, trenér Čačić je nazval sportovními teroristy

Číst článek

Od té chvíle se týmu v červeném začalo dařit. Po hodině hry Meinier našel v pokutovém území přesně hlavu Witsela a záložník Petrohradu svým nepřehlédnutelným účesem zvýšil na 2:0.

Třetí gól přidal na stadionu v Bordeaux opět Romelu Lukaku po přihrávce Edena Hazarda. Hlavní hvězda zápasu si chvíli před koncem zápasu užila ovace vestoje při střídání.

Po výhře 3:0 se Belgie dostala se třemi na druhé místo skupiny E za již jistě postupující Itálií. V posledním zápase se o postup utká se Švédskem, která má, stejně jako Irsko, jediný bod.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:
Skupina E (hráno v Bordeaux):
Belgie - Irsko 3:0 (0:0)
Branky: 48. a 70. Lukaku, 61. Witsel. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: Vermaelen - Hendrick. Diváci: 39.493.
Sestavy:
Belgie: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembélé (57. Nainggolan) - Carrasco (64. Mertens), De Bruyne, Hazard - Lukaku (82. Benteke). Trenér: Wilmots.
Irsko: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Ward - Hendrick, Whelan, McCarthy (62. McClean), Brady - Hoolahan (71. McGeady) - Long (79. Keane). Trenér: M. O'Neill.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme