Bereme jen vítězství, věří si Kazaši. Povzbudil je postup Astany do LM

Postupu na mistrovství Evropy nebo světa se fotbalisté Kazachstánu nikdy ani nepřiblížili. Proto i dnes večer budou proti Česku v Plzni outsidery. Jednoho historického úspěchu ale hráči ze středoasijské země před dvěma týdny dosáhli. Astana na rozdíl od českých týmů postoupila do Ligy mistrů, a tak je kazašská reprezentace rázem sebevědomější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentace Kazachstánu si v Doosan Areně věří na výhru

Reprezentace Kazachstánu si v Doosan Areně věří na výhru | Zdroj: ČTK

„Ano, určitě, naše sebevědomí se tím zvedlo. Můžu říct, že s Astanou uděláme všechno proto, abychom získali v Lize mistrů co nejvíc bodů a porazili Galatasaray, ale zpět k reprezentaci: týmový duch v našem mužstvu se opravdu pozvedl,“ říká jeden ze sedmi zástupců FC Astana v kazašském národním týmu Bauržan Džolčijev.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proti Česku bereme jen vítězství, věří si Kazaši před kvalifikačním zápasem

„Proti Česku bereme jedině vítězství,“ potvrzuje záložník Kajratu Almaty Žambyl Kukejev, že sebevědomí soupeři českých fotbalistů opravdu nechybí.

Takový přístup hostujícího týmu by ale mohl být ku prospěchu i českému výběru. „Je to silný tým, který chce hrát fotbal. Je to lepší, než kdyby zalezli a hráli na vápně,“ věří středopolař Vladimír Darida.

Úspěch FC Astana se ale nerovná úspěchu výhradně kazašských fotbalistů. Nejcennější hráči účastníka Ligy mistrů jsou z Afriky, Jižní Ameriky či Ukrajiny.

„Je to hodně ovlivněné tím, že disponují penězi a mohou si přivést kvalitní hráče. Měli bychom vycházet ze zápasu, který jsme odehráli tam. Ne z toho, jak hrají kazašské kluby,“ přemýšlí další záložník Bořek Dočkal.

Jak bude hrát kazašský národní tým v Plzni proti Česku můžete sledovat na našem streamu či online přenosu od 20 hodin a 45 minut. Celý zápas vysílá také Radiožurnál.

 

Cesta do Francie pokračuje!Již dnes nás v Plzni čeká důležitá bitva s Kazachstánem! Kdo nám bude večer fandit?

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 3. září 2015

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme