Bez Lewandowského s Krychowiakem, polský trenér bude dnes večer šetřit největší hvězdy

Trenéři české a polské fotbalové reprezentaci zvolili pro večerní přátelský zápas podobný přístup. Oba chtějí v posledním utkání roku vyzkoušet ve Vratislavi nové nebo méně vytížené hráče. U polských příznivců přesto ale vyvolalo velké pozdvižení, že nenastoupí některé domácí hvězdy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba a brankář Petr Čech na tiskové konferenci

Trenér Pavel Vrba a brankář Petr Čech na tiskové konferenci | Zdroj: ČTK

„Chápeme, že fanoušci mohou být trochu zklamaní, že tu nejsou naše hvězdy. Ale mám pro to vysvětlení. Snažím se minimalizovat riziko jejich zranění. Lewandowski a Krychowiak hrají v této sezoně pravidelně, a když je možnost, aby si mohli odpočinout, proč ji nevyužít,“ rozhodl se polský trenér Adam Nawalka šetřit špičkové fotbalisty.

Chce si vyzkoušet variantu i bez nich. Někteří fanoušci pro to ale nemají velké pochopení. Těšili se, že ještě uvidí v domácím prostředí kanonýra Bayernu Mnichov Lewandowského nebo záložníka Sevilly Krychowiaka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Polsko nastoupí v přípravném zápase s českou reprezentací bez největších hvězd

Podle českého kouče Pavla Vrby ale budou mít ostatní fotbalisté o to větší motivaci dokázat, že je možné hrát i bez elitních hráčů. I když nahradit Roberta Lewandowského při jeho současné formě asi nejde. Polsko v posledních třech zápasech bez něho nedokázalo dát gól.

„Lewandowski je top útočník, o tom nemusíme polemizovat. Ale nemyslím si, že polské mužstvo kvůli tomu bude nějak výrazně oslabeno. My i Poláci chceme, i s těmi hráči, kteří nedostávali tolik šancí, ukázat divákům dobrý fotbal,“ dodává k absenci polských hvězd trenér českého národního týmu.

Prakticky stejně jako trenér Pavel Vrba vidí večerní zápas i gólman Petr Čech, který našel mezi českou a polskou reprezentací podobnost.

„Myslím si, že oni, stejně jako my, nesází vyloženě jen na svoje hvězdy, ale na týmové pojetí. Jsme si v tom hodně podobní. Myslím, že konfrontace podobných stylů může přinést velice zajímavé utkání,“ doplňuje Čech, který dnes vyrovná rekord v počtu zápasů za národní mužstvo.

Oba týmy postoupily na Euro 2016 přímo a teď trenéři hledají hráče, které vezmou na šampionát ve Francii. A protože moc příležitostí vidět fotbalisty na hraně možné nominace při reprezentačních zápasech už do července nebude, dá se čekat velké nasazení.

Utkání Polsko - Česko začne ve tři čtvrtě na devět. Celé ho můžete slyšet na streamu Český rozhlas Sport.

Mirko Vasič, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme