Bílek proti Skotům zamíchá obranou. Hrát by mohl Suchý

Dát Skotům gól. To bude v pátečním zápase kvalifikace o EURO 2012 zřejmě největší problém české reprezentace, která v září doma prohrála 0:1 s Litvou. Skotové ve dvou úvodních utkáních nijak neoslnili, ale mají čtyři body, což je o čtyři víc než Češi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Postaví se Marek Suchý po bok Romana Hubníka?

Postaví se Marek Suchý po bok Romana Hubníka? | Zdroj: ČTK

A tak se čeká, že bude výběr Michala Bílka znovu bušit do sešikované obrany. Změny v české sestavě, které mají zajistit, aby ono bušení bylo co nejúčinnější, se zřejmě projeví i na složení stoperské dvojice.

V Olomouci proti Litvě postavil Michal Bílek do stoperské dvojice k Romanu Hubníkovi Michala Kadlece a levý kraj obrany svěřil Danielu Pudilovi. Jenže Češi se rychlými výpady po stranách vůbec neprosazovali, nebezpečné centry do litevské šestnáctky nelétaly a naopak na druhé straně po jednom takovém z Pudilem stráženého prostoru inkasovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bílek proti Skotům zamíchá obranou. Hrát by mohl Suchý

Bílek ví, že se zejména hra dopředu po stranách musí zlepšit, a Michal Kadlec, kterému to v Leverkusenu na levém kraji obrany jde, proto tuší, že mu tentokrát tento post přiřkne i trenér národního týmu.

„Údajně ten úmysl má, tak uvidíme, necháme se překvapit. Já si nevybírám, ale v Leverkusenu jsem teď hrál pořád na kraji, takže počítám, že bych hrál spíš z kraje než stopera," věří Michal Kadlec.

Za sestavou proti Litvě si Bílek stojí

Tuhle Kadlecovu domněnku Michal Bílek skutečně potvrzuje, když přemýšlí nad tím, koho postaví na pozici stopera vedle Romana Hubníka.

„Suchý nastupuje v Moskvě pravidelně, hraje tam velmi dobře, to samé Honza Rajnoch, který se do základní jedenáctky prosadil dlouhodobě. Navíc je tu i Michal Kadlec, i když s ním budu pravděpodobně počítat na post krajního obránce," říká Bílek, ale hned dodává, že tahle změna není reakcí na nevydařený zápas proti Litevcům.

„To vůbec ne. Stojím si za tím, že byl správný tah postavit Kadlece na post stopera. Měli nebezpečné protiútoky a byla to lepší varianta než s Honzou Rajnochem, který není tak dobře rychlostně vybavený."


Vedle Hubníka Suchý?

Pro utkání se Skoty se jeví jako nejvíc pravděpodobná stoperská varianta duo Hubník-Suchý. Obránce Spartaku Moskva už je na třetím srazu reprezentačního A-týmu, aniž by si připsal jedinou odehranou minutu.

Suchý věří, že svou nulu brzy umaže. Odmítá ale, že by ho ve výběrovém řízení na stopera národního mužstva favorizovala už skutečnost, že si ho trenér Bílek vyžádal, přestože reprezentační jednadvacítka, kam Suchý věkově spadá, hraje důležitý barážový dvojzápas proti Řecku.

„To jsou takové ty úvahy. Vy novináři si to vždycky nějak propojíte. Já nad tím takhle nepřemýšlím, nemyslím si, že když jsem nejel na jednadvacítku, tak budu hrát tady. Trenér se mě ptal jak jsem na tom, jak jsem připravený a já jsem mu řekl, že jsem připravený stoprocentně. Trenér rozhodne, kdo nastoupí."

Hubník je připraven na jakoukoli variantu

Jméno druhého stopera pro duel se Skotskem by logicky mělo nejvíce zajímat toho prvního, tedy Romana Hubníka. Možná zajímá, ale na druhou stranu je mu jedno, s kým nastoupí. Ovšem přivítal by, kdyby se kolotoč s hráči, kteří se vedle něj v poslední době vystřídali, zastavil.

Letos už hrál Hubník v reprezentaci vedle Sivoka, Rajnocha i Kadlece, teď bude mít možná zase jiného kolegu. „Není to příjemné, ale my se s tím musíme vypořádat. Nejdůležitější bude komunikace na hřišti. Pokud se mluví a řekneme si před zápasem pár slov, tak nemám problém hrát s nikým. Jsem připravený na obě varianty. I na více variant," říká s jistotou stoper Herthy.

Která varianta nastane tentokrát, se Roman Hubník doví zřejmě až v den zápasu, stejně jako při utkání s Litvou.

Jan Kaliba, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme