Blázinec v Brně. Sparta to tady měla opravdu těžké, uznal kapitán Zbrojovky Polák

Ve čtvrtek sice skolila slavný Inter Milán v Evropské lize, ale v domácí soutěži to fotbalové Spartě dál drhne. V Brně dnes remizovala se Zbrojovkou 3:3, body ztratila už počtvrté v řadě a čelo tabulky jí dál uniká – ztrácí na něj už šest bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Zbrojovkou Brno a Spartou nabídl šest branek

Zápas mezi Zbrojovkou Brno a Spartou nabídl šest branek | Zdroj: ČTK

Tři góly v poslední čtvrt hodině, to byl bláznivý závěr plný emocí. A ty neuhasly ani s koncem zápasu, protože i po něm se fotbalisté Sparty a Brna náruživě bavili o tom, jestli domácí Alois Hyčka vyrovnával, nebo nevyrovnával z ofsajdu.

„Nějak se to tam ke mně odrazilo. Nevím, jestli to šlo okolo Mazucha nebo o koho. Přes hlavu jsem to dával do strany k tyči, aby to gólman nemohl mít. Koukal jsem pak na rozhodčího, jestli to byl ofsajd, nebo ne. Viděl jsem ale, že ukazuje na půlku, tak jsem běžel. Nevím, jaký je výklad pravidel. Pro nás je to ale gól na 3:3 a cenný bod,“ uvedl po zápase Hyčka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový zápas mezi Brnem a Spartou nabídl šest branek i velké emoce. Proti Spartě se chce každý vytáhnout, říká gólman Sparty Koubek

„Bylo mi divné, když jsem před sebou viděl jednoho hráče v červeném a žádného v bílém. Říkal jsem si, že je asi něco blbě. Jestli tohle není podle nových pravidel ofsajd…Jsem plný dojmů z poslední situace, takže to si z toho zápasu pamatuji nejvíce. Byla tam spousta emocí – spousta věcí blbě, spousta věcí krásných. Ta věc z konce mi ale kazí dojem,“ měl gólman Koubek na rozdíl od střelce o celé situaci jasno.

Náladu mu zkazila i proto, že stejně jako v neděli před týdnem přestál soupeřův pokutový kop, i když na rozdíl od derby se Slavií tentokrát proti Řezníčkově střele vedle zasahovat nemusel. Směr střely ale vystihl.

„Myslím, že bych to chytil, i kdyby šla střela do brány. Fungovalo to samé jako na Mešanoviće – jenom jsme se podívali na jeho poslední penaltu, kam to kopal,“ líčil Koubek.

V prvním ligovém zápase pod provizorním trenérem Davidem Holoubkem měla Sparta v kombinaci a v ofenzivě sílu, ale nedostatků najdeme také pořád dost.

Přestřelka v Brně. Sparta neudržela vedení a ztratila další body na špici tabulky. Liberec porazil Teplice

Číst článek

Především v bránění standardních situacích, ze kterých dostali Pražané dva góly. Začátek zápasu v Brně navíc Sparta prospala podobně, jako ve čtvrtek Inter Milán v Evropské lize na Letné.

Po Škodově gólu a Řezníčkově břevnu mohli být hosté rádi, že Zbrojovka nevedla v šesté minutě už 2:0.

„Proti Spartě se chce každý vytáhnout. Když jsme se dívali na zápasy Brna, které tady hráli s Hradcem a podobně, tak dneska tady nastoupil úplně jiný tým. To je ale vždycky – proto jsme ve Spartě, abychom tomuto vzdorovali, těm hráčům, kteří jsou na Spartu úplně jinak motivováni,“ říká gólman Sparty Koubek.

„Pro Spartu to nebylo vůbec jednoduché. Tyhle zápasy, kdy máte po velkém úspěchu, znám. V tom týdnu máte hlavu nahoře a pak přijedete do Brna, kde musíte. Myslím, že se to na nich odrazilo. Pro nás je výsledek 3:3 super,“ nabízí sondu do současné sparťanské situace bývalý reprezentant Jan Polák, jenž nyní hájí barvy Zbrojovky.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme