Bod v deseti je hezký, ale potřebovali jsme tady vyhrát, prohlásil po zápase v Liberci gólman Sparty Koubek

Fotbalista Bořek Dočkal dokáže být klíčovým hráčem, na kterém stojí útočná hra Sparty. Po 13. ligovém kole se ale o záložníkovi Pražanů mluví kvůli faulu na libereckého Radima Breiteho, kterého udeřil loktem do obličeje. Za tenhle zákrok uviděl červenou kartu, brzy oslabil svůj tým, a protože jeho Sparta na severu Čech jen remizovala, ztrácejí Letenští z pátého místa na vedoucí Plzeň už devět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Sparty Bořek Dočkal s trenérem Davidem Holoubkem

Záložník Sparty Bořek Dočkal s trenérem Davidem Holoubkem | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

K nahánění Plzně a dalších soupeřů přispěl Bořek Dočkal tím nejzoufalejším způsobem. Jako by se chtěl doslova probít zpátky mezi ligovou elitu, jenže bystrý sudí Franěk pro tyhle způsoby nemá pochopení, a tak sparťanský záložník po 40 minutách opouštěl liberecký trávník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z ničeho nic mi dal loktem do hlavy, prohlásil po zápase se Spartou fotbalista Liberce Radim Breite o faulu Bořka Dočkala

„Z ničeho nic mi dal loktem do hlavy. Tím to haslo, nevím, co bych k tomu řekl,“ zlobil se ještě po utkání Radim Breite, který si Dočkalovy sympatie rozhodně nezískal, to prý bylo evidentní už v průběhu první půle.

„Už od desáté minuty bylo vidět, že je nervózní, protože na Radima neustále vyjížděl a nadával mu. Asi něco neunesl a oslabil Spartu,“ popisuje chování podrážděného Dočkala kapitán Slovanu Lukáš Pokorný. Jeho tým samozřejmě v početní výhodě převážně útočil, sparťané hrozili jen z brejků, ale na bránu ani jednou v zápase nevystřelili.

Jinak hlavně bránili, bránili, a nakonec se ubránili, získali bod, jenže to je v jejich situaci málo, a ví to i gólman Tomáš Koubek.

Sparta remizovala v Liberci 0:0. Po zkratu Dočkala hrála druhý poločas v deseti

Číst článek

„Boj o titul se nám zase vzdálil. Sice je hezké, že jsme tady v deseti ubránili 0:0, ale potřebovali jsme tady vyhrát. Červená karta tomu utkání ublížila, je to pro nás ztráta dvou bodů. S Bořkem jsme ještě nemluvili, nic neříkal,“ uvedl gólman Sparty.

Trenérům ale bude muset tenhle úlet vysvětlit.

„Viděl jsem, že Bořek dostává červenou kartu a odchází ze hřiště. Říkal, že tam bylo nějaké postrčení nebo nějaké přetočení do protihráče. Asi jasná červená karta,“ řekl k incidentu kouč Sparty Holoubek a naznačil, že Dočkala čeká pohovor a nevyhne se ani pokutě.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme