Bohatý majitel, mistrovské ambice. Šilhavý velká očekávání na Slavii už zažil

Odvolaného Dušana Uhrina mladšího po slabém úvodu sezony střídá Jaroslav Šilhavý, kterého klub odlákal po pěti ligových kolech pražské Dukle. Oficiálně představí 54letého kouče dnes odpoledne, kdy taky povede první trénink. Atmosféru Slavie natěšené na sportovní úspěchy už zná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý, nový trenér Slavie

Jaroslav Šilhavý, nový trenér Slavie | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Tehdy tu byl pan Korbel, miliardář. Chtěl tu udělat velký tým, byla velká slova, měli jsme jezdit v nejlepších autech a mít prsteny za titul. Ale sportovně jsme na nejvyšší metu nedosáhli,“ vzpomínal před časem nový trenér Slavie Jaroslav Šilhavý na svou hráčskou kariéru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Šilhavý na své dávné angažmá ve Slavii vzpomínal s Janem Kalibou

Za sebou má sice i krátké angažmá ve Spartě, přesto se dá se říct, že se vrací domů a jako by se vracel i v čase - o čtvrt století zpátky. Na začátku 90. let Slavia také toužila po sportovním vzestupu, jen s tím rozdílem, že tehdy nikoli za čínské, ale za česko-americké peníze.

„Jako jedni z prvních jsme měli slávistický autobus za nevím kolik milionů. Měli jsme zahraniční soustředění, v Kostarice jsme byli s manželkami. Kdo chtěl, vzal si někoho s sebou,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Ze Slavie odešel v roce 1993, tedy tři roky před prvním polistopadovým titulem. Teď se vrací po bleskovém angažmá v Dukle, kde od svého nedávného příchodu stihl odtrénovat jen pět ligových zápasů.

Zemanovo angažmá překazila vyšší moc, napsal Tvrdík

Zástupce čínského majitele Jaroslav Tvrdík v noci na Twitteru napsal, že hledání nového kouče trvalo pět pracovních dní a nabídku odmítl jen Luboš Kozel.

„Jsme velmi vděční legendárnímu trenérovi Zdeňku Zemanovi za jeho zájem trénovat klub. Vyšší moc byla nad upřímným zájmem obou stran,“ naznačil Tvrdík.

V Jaroslavu Šilhavém podle Tvrdíka Slavia získala trenéra „se vztahem ke Slavii, který z osobní zkušenosti ví, že k hráčskému umu je potřeba přidat bojovnost a sešívané srdce.“

Slavii přebírá Šilhavý z Dukly. V Edenu podepsal dvouletou smlouvu

Číst článek

Červenobílá brána se tak podruhé v jeho fotbalovém životě otvírá před mužem, který má mimo jiné v lize titul s Libercem, byl asistentem u národního týmu, ale na slávistické časy v opojných devadesátých letech nezapomněl.

„Člověk rád vzpomíná, když pan Korbel říkal, že manželky sparťanských hráčů budou kopat své muže do zadku, proč nekopou za Slavii. Všechno to bylo veliké, ale bohužel to netrvalo moc dlouho,“ usmívá se Šilhavý.

Jak dlouho bude doba hojnosti v Edenu trvat tentokrát, nikdo netuší. Na co se Jaroslav Šilhavý může spolehnout, je délka smlouvy, tu má ve Slavii do léta 2018.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme