Bohemians poprvé v sezoně zvítězili. Proti Jablonci skóroval debutant Mašek

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v 5. kole první ligy doma nad Jabloncem a připsali si tak první výhru v lize. Utkání skončilo 2:0. O branky se postarali jednadvacetiletý Dominik Mašek, který se trefil v premiérovém zápase, a střídající Tomáš Čížek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autor prvního gólu Bohemians Dominik Mašek v akci

Autor prvního gólu Bohemians Dominik Mašek v akci | Zdroj: ČTK

Hned v první minutě se dostal do šance estonský fotbalista v zelenobílém dresu Luts, který dostal výbornou přihrávku, ale jablonecký gólman Hrubý zvládl vyrazit. Bohemians byli trochu aktivnější, Jablonci se nedařilo udržet balón.

Wágner byl nebezpečný v pokutovém území Bohemians, ale gól se mu vstřelit nepodařilo. Přesný centr od Trávníka hlavičkoval pouze do brankáře Budinského, který zakročil reflexivně. Do šancí se Wágner dostal ještě několikrát a hodně aktivní byl i Luts, ale oba byli neúspěšní

Domácí se prosadili hned v úvodu druhého poločasu, kdy jablonecká obrana dala hráčům Bohemians prostor hned ke třem střelám. Nejlépe se v pokutovém území zorientoval Mašek a první ligovou trefou v kariéře poslal domácí tým do vedení 1:0.

Ve velké šanci byl Kubista, který rozjel akci s Wágnerem, ale Budinský vytěsnil jeho střelu do břevna a zachránil tak Bohemians od vyrovnání.

Krchovu střelu vytáhl ze šibenice Hrubý po centru na zadní tyč. Do šance se dostal ještě Mašek, který mohl přidat druhý gól v utkání, ale střela se mu nepovedla.

O druhou branku Bohemians se v osmdesáté minutě postaral sedmatřicetiletý Čížek, který šel na hřiště v třiasedmdesáté minutě. Míč vybojoval Kuchta na pravé straně a Dostál jej poslal před bránu, kde Čížek skóroval hlavičkou a zvýšil na 2:0. Hrubý si sice na balón sáhl, ale vytěsnit ho nedokázal.

V závěru mohl ještě zvyšovat Kuchta, ale nedostal příliš přesnou přihrávku. Do pražského Ďolíčku si našlo cestu 3 504 diváků.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme