Bohemka v Ďolíčku třemi góly zničila Brno, Slavia po dramatickém závěru remízovala v Teplicích

Šesté kolo české fotbalové ligy má na programu celkem tři utkání. Jako první rozehráli zápas pražští Bohemians. Ti hostili na svém stadionu v Ďolíčku Brno. „Klokani“ namlsaní výhrou nad Jabloncem nedali moravskému soupeři šanci a Brno si tak z Prahy veze výprask 3:0. Pražská Dukla neudržela vedení v Jablonci a remízovala 1:1. Body si mezi sebou rozdělila i Slavia s Teplicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hráči Bohemians

Slavící hráči Bohemians | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Brňané již přijeli do Prahy s lehkou frustrací v zádech, protože ve Vršovicích nedokázali zvítězit dlouhých 14 let.

Domácí hráči, kteří nastoupili v typických zeleno-bílých dresech, šli do vedení ve 27. minutě, kdy se trefil teprve dvacetiletý útočník Martin Hašek. O pouhých pět minut později zvýšil na 2:0 Šmíd. A aby toho nebylo málo, v nastaveném čase první půle uzavřel brněnský poločas hrůzy střelou z poloviny hřiště záložník Bohemians Havel.

Do šaten se tedy šlo za jasného vedení Pražanů 3:0. I ve druhém poločase atraktivního utkání měli víc ze hry domácí. O nebezpečné situace před brněnskou brankou se činil hlavně aktivní Havel.

Parádní střela Milana Havla:

Na závěr utkání se v Ďolíčku ještě červenalo. Jovanovič stáhl na půlce Holendu, který by se řítil sám na brankáře Melichárka, a rozhodčí neváhal vytáhnout červenou kartu. Svou aktivitu nedokázali přetavit v další branku, i tak si ale hosté do Brna vezou vysokou porážku 0:3.

Dukla remízovala v Jablonci

Fotbalisté Jablonce přivítali v dnešním druhém utkání pražskou Duklu. Domácí vstupovali do zápasu s ostudnou bilancí dvou prohraných zápasů bez vstřeleného gólu. Ani Dukle se příliš nedaří, navíc v týdnu přišla o trenéra Šilhavého, který přestoupil do Slavie.

Přesto začali lépe hosté z Prahy a zásluhou Považance šli ve 14 minutě do jednogólového vedení. Střelecky aktivnější domácí se dlouho nedokázali prosadit. Vyrovnat se jim podařilo až na začátku druhého poločasu v 52. minutě.

Ve zbytku utkání se domácí snažili strhnout výsledek zápasu na svou stranu. I s notnou dávkou štěstí Dukla jablonecké nájezdy ustála a ubránila remízu 1:1.

S novým trenérem naskočila do posledního utkání dnešního programu pražská Slavia. Po odchodu Dušana Uhrina ml. převzal tým Jaroslav Šilhavý a na teplických Stínadlech si odbyl na lavičce vršovického klubu premiéru.

Teplice zdobí neprostupná obrana, ale dvě bezbrankové remízy v tomto ročníku dokládají, že Severočeši mají problém se střílením gólů. To Slavii se úvod nové sezony celkově nepovedl a na to doplatil i trenér Uhrin.

Na začátku utkání byli aktivnější hosté z Prahy. Již ve 12. minutě si ve vápně dobře vybral místo Škoda a hlavou orazítkoval pravou tyč Grigarovy branky. O chvíli později se do dobré příležitosti dostal i Gino van Kessel, ale ani on nedokázal teplického gólmana překonat.

A když nevyužil další velikou příležitost aktivní Škoda, vložili se do hry také domácí. Po chybě slávistické obrany se na hranici pokutového území opřel do balonu Vondrášek a tečovaná střela skončila za zády překvapeného Pavlenky.

Od té chvíle se až do 70. minuty zápasu prakticky nic zásadního nestalo, snad až na dvě "pološance" domácího Vaněčka. Pak ale začali úřadovat střídající hráči Slavie. Nejprve předvedl fantastickou individuální akci Mešanovič a prakticky vleže umístil svou hlavičku za teplického gólmana.

O třináct minut později bylo červeno-bílým ještě lépe. Mihálik si parádně došel pro Barákův centr a poslal hostující tým do vedení.
Poslední slovo si ale ještě vzal domácí Vaněček. "Zlatanovskou" patičkou tečoval uvnitř pokutového území Krobovu střelu a ta zapadla přesně k tyči Pavlenkovy branky. Slavia remizovala v Teplicích 2:2 a zůstává na 10. příčce ligové tabulky. Teplice se posunuly na šesté místo.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme