Bojíme se, že zápasy Slavie budou bez atmosféry, říkají fanoušci k plánované přestavbě Edenu

Fanoušci fotbalové Slavie zažívají časy plné převratných událostí. Na bezgólový duel proti Jablonci vyrazili jen pár dní po změnách ve vedení klubu, které ještě posílily pozici čínských majitelů. A také se vydali na domácí zápas poprvé od chvíle, kdy asijští investoři poodhalili své plány Eden koupit, přestavět a vybudovat z něj Národní stadion pro zhruba 33 tisíc diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokládání nového trávníku na stadionu v Edenu

Pokládání nového trávníku na stadionu v Edenu | Foto: Concept - One

„Zvětšení stadionu si dovedu představit, protože se mi podařilo vidět několik velkých stadionů v zahraničí. Otázka ale je, aby pak nedej bože nechodily tři tisíce, aby to nebylo jako na hokeji v O2 aréně. Takže to už asi nebude takový kotel, jako je to teď,“ říká fanoušek Slavie Zdeněk.

A právě ztráta dobré kulisy pro vytvoření atmosféry je tím, čeho se fanoušci před plánovaným rozšířením stadionu Slavie obávají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když je bouřlivá atmosféra, tak to pomůže lepším výkonům, říká fotbalista Slavie Michal Frydrych

„Pokud přijde třeba pět tisíc, jako standardně na Příbram, tak to asi nebude nic moc,“ myslí si bývalý šéf slávistického kotle Lukáš Vala.

Fanoušci se tedy neobávají toho, že by technicky stavba nebyla proveditelná, ale zkrátka z toho, že kulisa při zápasech Slavie nebude taková, jaká je při současné kapacitě.

Při posledním ligovém utkání proti Jablonci do Edenu dorazilo osm tisíc diváků, což představuje takřka 40% kapacitu stadionu. V případě, že by se aréna rozšilila o dalších více než 10 tisíc míst, tak by už pohled do publika nevypadal tak hezky.

„Když je stadion hodně plný a atmosféra je hodně bouřlivá, tak to samozřejmě tomu výkonu pomůže. Člověk si pak nedovolí nic vypustit a jede se na krev,“ připomíná známou věc fotbalista Slavie Michal Frydrych.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme