Boleslavští cítí před startem sezony napětí. V Evropské lize chtějí uspět

Duelem s norským Strömsgodsetem zahájí fotbalisté Mladé Boleslavi boje v Evropské lize. Právě výsledek dvojzápasu 2. předkola může napovědět mnohé o ambicích týmu. Středočeši totiž nahlas hovoří o přání zahrát si v základní skupině a brzký konec si nepřipouští.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink boleslavských fotbalistů před zápasem 2. předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem

Trénink boleslavských fotbalistů před zápasem 2. předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Lehčí nervozita nebo spíš napětí určitě bude. Věřím ale, že bude převládat motivace, že bude chtít každý postoupit. S každým úspěšným zápasem roste sebevědomí. Doufám, že dvojzápas zvládneme,“ věří sportovní ředitel klubu David Jarolím.

Už s ohledem na posily, které klub před sezonou získal. Stačí jmenovat záložníka Jakuba Radu, navrátilce Jana Chramostu nebo dalšího z útočníků Milana Baroše. Byť ten kvůli nedoléčenému zranění úvodní duel nestihne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sportovní ředitel Mladé Boleslavi David Jarolím věří, že Středočeši přes 2. předkolo Evropské ligy přejdou

„Věděli jsme, že pro herní pojetí, které chceme praktikovat, je nutné tým posílit. Od zimy pro mě byl prioritou příchod Jakuba Rady. Je vidět, že je to hráč, který tady chyběl,“ přiznal David Jarolím.

„Milan Baroš je přínosem už jen svou přítomností a zkušenostmi. Hodně pomůže,“ doufá boleslavský sportovní ředitel.

I bez největší letní posily ovšem Středočeši chtějí vsadit na útočný fotbal. V přípravě tým kouče Karla Jarolíma nasázel dvacet gólů.

Chramosta věří, že si udrží střeleckou formu. Roli spasitele Boleslavi odmítá

Číst článek

„Pro každé mužstvo je dobré, když zápasy v přípravě zvládá. Zvlášť pro útočníky je důležité, když dává góly už v přípravě. Nic to ale neznamená, až teď to všechno začne,“ podotkl před pohárovým duelem kapitán Lukáš Magera.

Norský Strömsgodset nebude jednoduchým soupeřem. Boleslavští si ovšem chtějí vytvořit dostatečný náskok před odvetou, která se příští týden odehraje na umělé trávě.

Od záložníka Jakuba Rady (vlevo) si v Mladé Boleslavi v nové sezoně hodně slibují | Foto: Pavel Petr

„Je to kvalitní tým. Bude záležet jen na nás, jak úvodní domácí zápas zvládneme. Musíme k němu přistoupit obezřetně,“ nabádá Magera.

Na streamu Český rozhlas Sport na našem a v mobilní aplikaci iRadio uslyšíte přímý přenos celého utkání, které začne na Městském stadionu v Mladé Boleslavi v 19 hodin.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme