Brankář Čech chválil po výhře nad Nizozemskem celý tým za poctivý výkon

Čeští fotbalisté poprvé v tomto kalendářním roce vyhráli, a to hned nad bronzovými medailisty z posledního mistrovství světa. V Praze na Letné porazili svěřenci Pavla Vrby v kvalifikaci o mistrovství Evropy Nizozemsko 2:1. Rozhodující gól Václava Pilaře v nastaveném čase byl hodně šťastný, ale také je odměnou za pečlivost v přípravě a poctivost na hřišti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech v duelu s Nizozemskem nestačil jen na hlavičku Stefana de Vrije

Petr Čech v duelu s Nizozemskem nestačil jen na hlavičku Stefana de Vrije | Zdroj: Reuters

Nadšená Letná aplaudovala fotbalistům, kteří nepřecenili své síly a nesnažili se s Nizozemskem hrát otevřený fotbal se vším všudy.

Zároveň ale byli dostatečně sebevědomí, duchapřítomní a pracovití, aby využili toho, že třetí nejlepší tým světa rozhodně nepřijel do Prahy v ideálním rozpoložení. Paradoxně Nizozemsko se stalo soupeřem, na kterém se český tým po neúspěších v přípravě výsledkově chytil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věděli jsme, že musíme hrát na hranici svých možností, říká po Nizozemsku Petr Čech

„Výkon celého týmu byl velmi poctivý, věděli jsme, že soupeři nesmíme nechat prostor. Tlak na pozitivní výsledek se zvyšoval zápas od zápasu. Věděli jsme, že musíme hrát na hranici svých možností a hlavně vstřelit branku, abychom měli šanci,“ nechal se slyšet brankář Petr Čech.

„Hráli jsme výborně organizovaně s týmem, který skončil na světovém šampionátu třetí a pyšní se ofenzivní silou. Nizozemce jsme pustili do mála šancí, což rozhodlo,“ dodává k vítěznému vstupu do kvalifikace Čech.

Podle druhé osobnosti českého týmu kapitána Tomáše Rosického svou roli sehrála i porážka s Američany z minulého týdne.

Sledovali jsme ONLINE: Češi vstoupili do bojů o EURO výhrou 2:1 nad Nizozemskem

Číst článek

„Ve svých letech jsem zvyklý na určitý styl fotbalu, který hraju v Arsenalu. V reprezentaci stejně hrát nemůžu, musím se přizpůsobit. Když vezmete porážku za správný konec, tak může i pomoct,“ myslí si Rosický.

Snad se z podobně z porážky nepoučí Turci, kteří odjeli s debaklem 0:3 z Islandu a za měsíc budou dalším soupeřem české reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme