Brankář Čech svou budoucnost zatím neřeší. Soustředí se jen na reprezentaci

Arsenal, Paris-Saint Germain, Real Madrid nebo úplně jiný klub? Kam - a jestli vůbec - přestoupí brankář Petr Čech, to je v posledních několika měsících častým tématem fotbalových fanoušků. Reprezentační gólman před sezonou přišel v londýnské Chelsea o post jedničky a v příštím ročníku už nehodlá po většinu zápasů vysedávat na lavičce náhradníků. Velký přestup se proto dost možná blíží, sám Čech ale stále netuší, čí dres nakonec oblékne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech nastoupil v dresu Chelsea v letošní sezoně jen k 7 ligovým zápasům

Petr Čech nastoupil v dresu Chelsea v letošní sezoně jen k 7 ligovým zápasům | Zdroj: Reuters

Když Čech úžasně vychytal soupeře v posledním utkání sezony, který odehrála Chelsea v Sydney v rámci posezonního turné, jako by ukázal, o co všechno dost možná budou příznivci Blues s jeho případným odchodem přicházet. A možná ještě více nalákal zájemce o své služby.

Jenže zatímco spekulace sílí a média přicházejí s dalšími a dalšími možnostmi Čechova příštího angažmá, on sám dál než k následujícímu reprezentačnímu utkání nehledí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Petr Čech stále neví, kde bude působit v příští sezoně. Rozhodne se nejdříve po reprezentačním utkání s Islandem

„Soustředím se na to, abych co nejlépe odehrál zápas s Islandem. Až po něm si v následujících týdnech sedneme a zvážíme všechny možnosti. Teď jsem svou budoucnost vůbec neřešil,“ přiznal 33letý gólman.

Jeho prohlášení nijak nevybočuje z řady těch, která pronesl několikrát vlastně už od dosazení Belgičana Thibauta Courtoise do pozice gólmanské jedničky Chelsea.

„Vyložíme všechny karty na stůl, uvidíme, co bude a až poté se rozhodnu podle svého nejlepšího uvážení, co se mi bude nejvíc líbit,“ odmítá Čech, že by měl už teď v hlavě vysněný klub pro své příští působení.

Navíc připomíná, že je stále ještě hráčem Chelsea. „Zatím mám platnou smlouvu na rok, takže na odchodu by se musely dohodnout všechny strany. Sám vím, jak situace vypadá, až se vyjasní, tak bude klid,“ dodává dlouholetý reprezentant.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme