Brazilskou hvězdu fotbalistky Slavie uhlídaly. Přesto si v Lize mistrů připsaly domácí prohru

Měl to pro ně být velký zážitek, ale ze zápasu odcházely zklamané. Fotbalistky Slavie prohrály v úvodním osmifinále Ligy mistryň s Rosengardem 1:3. Na poslední půlhodinu nastoupila za švédský tým i jedna z nejslavnějších fotbalistek Marta, ale své umění nepředvedla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilka Marta brankářku Slavie Barboru Votíkovou nepřekonala

Brazilka Marta brankářku Slavie Barboru Votíkovou nepřekonala | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Byla po zranění, takže si myslím, že se musí ještě trochu rozehrát. Má ale svoje kvality, a kdyby na nás vlétla v plném tempu, tak si myslím, že s ní máme mnohem větší problémy,“ vysvětluje kapitánka a obránkyně pražské Slavie Veronika Pincová, proti které Marta převážně hrála.

A podobně k hodnocení přistupuje i jediná slavistická střelkyně Kateřina Svitková, protože brazilská fotbalistka přišla na hřiště ve chvíli, kdy domácí prohrávaly už 0:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mrzelo mě, že Marta nehrála od začátku zápasu, jinak bych si to asi užila víc, prohlásila po zápase LM fotbalistka Slavie Kateřina Svitková

„Vzhledem k tomu, jaký byl výsledek, tak mi bylo jedno, že je na hřišti. Mrzelo mě, že nehrála od začátku zápasu, jinak bych si to asi užila víc. Můžu si ale odškrtnout, že jsem proti ní hrála,“ říká Kateřina Svitková.

I proto je tedy pochopitelné, že po utkání nenastal žádný velký lov o nejcennější klenot z tohoto zápasu – a sice dres brazilské hráčky.

Nechtěla ho ani Svitková, která je jinak velkou obdivovatelkou několikanásobné nejlepší hráčky světa.

„Za tohoto stavu si určitě nebudu říkat o žádný dres. Pro mě je důležitější, abychom postoupily a ne lovit tady nějaké dresy,“ dodává střelkyně pražského celku.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme