Brněnská Zbrojovka porazila Slovácko. O jediný gól se postaral navrátilec Polák

Jediným utkáním dnes pokračovala fotbalová ePojisteni.cz liga. V rámci pátého ligového kola se z domácí výhry 1:0 radovali hráči Brna, kteří v tomto poměru zdolali Slovácko a získali tak první letošní výhru. O jediný gól zápasu se postaral Jan Polák, který se v české lize objevil po více než deseti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Brna dnes porazili Slovácko

Fotbalisté Brna dnes porazili Slovácko | Zdroj: ČTK

Za brněnskou Zbrojovku dnes poprvé po 14 letech nastoupil bývalý reprezentant Jan Polák, kterému nakonec obnovená premiéra vyšla skvěle, když se dočkal nejenom vítězství, ale také branky.

Na tu si však musel počkat až do druhého poločasu. V tom prvním totiž žádná branka nepadla a to navzdory tomu, že měli hráči domácí Zbrojovky navrch.

Bezbrankové skóre vydrželo až do 47. minuty, kdy se po rohovém kopu Milana Lutonského k míči dostal brněnský navrátilec a kapitán Jan Polák. Tomu se následně podařilo překonat gólmana Slovácka a poslat svůj tým do vedení.

Fotbalový útočník Vydra mění dres. Z Watfordu míří do Derby County

Číst článek

Pět minut poté se hráči Brna mohli radovat podruhé, jenže gól domácích nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Hosté se sice herně trápili i posléze, ale v 64. minutě byli i přesto blízko vyrovnání poté, co se do velké šance dostal Milan Kerbr. Útočník Slovácka však brněnského brankáře nepřekonal.

Ve zbývajících minutách již fotbalisté Slovácka vyrovnat nedokázali, takže utkání skončilo vítězstvím Brna v poměru 1:0. Zbrojovka tímto získala první letošní vítězství, zatímco hosté si připsali druhou prohru.

5. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 47. Polák. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Kubr. ŽK: Biolek, Ťok, Kerbr (všichni Slovácko). Diváci: 4322.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme