Brněnský útočník Michal Škoda má volnou cestu do Číny. Nebudeme mu bránit, zní z klubu

Fotbalový útočník Michal Škoda dostal od vedení Zbrojovky Brno souhlas k odchodu do Číny. O jeho služby se uchází druholigový klub Pao-ting. Osmadvacetiletý Škoda je momentálně společně s bratrem Milanem ze Slavie a sparťanem Davidem Lafatou s deseti góly nejlepším ligovým střelcem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Škoda

Michal Škoda | Foto: Zbrojovka Brno

„Ve středu jsme dali agentům Michala Škody souhlas k jednání s čínským klubem. I s naším finančním požadavkem,“ řekl novinářům majitel brněnského klubu Václav Bartoněk, částku ale neupřesnil.

„Nejedná se o žádnou extra sumu. Je to standard za české hráče. Cítíme, že si chce Škoda vyzkoušet zahraniční angažmá. Nechceme mu v tom bránit. Nyní je už ale vše záležitostí agentů,“ dodal Bartoněk.

„ Zatím s ním počítám do kádru, ale na jeho odchod jsme nachystáni. Trenér Brna Svatopluk Habanec “

Sám Škoda se dál připravuje s brněnským mužstvem na sobotní ligový zápas proti Liberci. V zimní přestávce se o jeho služby ucházely tři zahraniční celky: druholigové německé Aue a ruské týmy Orenburg a Machačkala. Ani v jednom případě ale kluby nedospěly k dohodě.

Případný přestup nejlepšího brněnského střelce se bude muset vyřešit rychle. Pro čínské kluby totiž přestupní termín končí 28. února, takže na uzavření dohody v Asii má mladší bratr Milana Škody pět dnů.

„Zatím s ním počítám do kádru. Michal je pro nás platným hráčem, ale na jeho odchod jsme případně nachystáni a díky příchodu Boryse Tashchyho,“ uvedl pro klubový web trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec.

Loni v létě se spekulovalo také o odchodu Michalova bratra Milana do Asie. Reprezentační útočník tehdy dostal nabídku z Číny, ale Slavia jej do zahraničí nepustila. Později se sešívanými podepsal vylepšenou smlouvu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme