Brno hraje mimo tradiční stadion 14 let, Baník čeká premiéra za 2 týdny

Fotbalisté Baníku vstoupili do ligové sezóny, ve které už nebudou hrát na Bazalech, na hřišti podobných vyhnanců. Prohráli se Zbrojovkou Brno, která se z opojného oživování populárních Lužánek probudila zase do všední reality stadionu na Srbské.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnské fotbalisty přišlo podpořit pět tisíc fanoušků, oproti rozlučce Petra Švancary šlo o pětinovou návštěvu

Brněnské fotbalisty přišlo podpořit pět tisíc fanoušků, oproti rozlučce Petra Švancary šlo o pětinovou návštěvu | Zdroj: ČTK

„Lidi fandili úplně skvěle. Myslím, že díky prvnímu poločasu, nasazení a útočnému fotbalu jsme je chytli. Musím jim poděkovat. Do konce nás hnali a nakonec jsme zápas obrátili,“ vyjádřil se k divákům autor vítězné brněnské penalty Pavel Zavadil.

Na zahajovací zápas Brna přišlo přes pět tisíc fanoušků. Srovnání fandění na stadionu v Srbské ulici a při rozlučkové exhibici Petra Švanacary Za Lužánkami by ale bylo jako hledání paralely mezi mrholením a krupobitím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zápas Zbrojovky s Baníkem dorazilo 5 tisíc fanoušků, s rozlučkou Petra Švancary ale atmosféra porovnat nešla

Před měsícem dorazilo na zchátralý stadion téměř 30 tisíc diváků, s rekonstrukcí se ale dosud nezačalo. „Když to trošku zrychlí, třeba si tam ještě zahraju. Nechme se překvapit,“ směje se 37letý Zavadil.

Brněnský kapitán si aspoň během působení v Baníku užíval prostředí Bazalů, o které teď ale ostravští fotbalisté přišli, v Brně si očíhli, jaké to pro domácí může být hrát na náhradním stadionu. Za dva týdny už si to poprvé ve Vítkovicích proti Mladé Boleslavi sami vyzkoušejí.

„Je to těžké. Domácí publikum na Bazalech bylo perfektní. Ve Vítkovicích je to taky super, ale Bazaly jsou Bazaly. Tam se vždycky hraje doma. Byli jsme na Bazalech doma a ve Vítkovicích to bude jinačí, ale musíme se s tím porvat,“ připravuje se na nezvyklé kulisy ostravský záložník Martin Foltýn.

Komu se bude zvykat hůř, to jsou zmínění fanoušci, ostatně při prvním výjezdu sezóny to skandováním o Bazalech dali jasně najevo.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme