Brno vyrovnalo v Mladé Boleslavi v nastavení, Jablonec vyhrál v Příbrami

Fotbalisté vedoucí Mladé Boleslavi na poslední chvíli přišli o devátou výhru v sezoně, když brněnský Michal Škoda vyrovnal ve 4. minutě nastavení. 6 gólu padlo také v Příbrami, kde Jablonec vyhrál 4:2. Teplice vezou 3 body z Karviné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladá Boleslav přišla o výhru v závěru nastavení

Mladá Boleslav přišla o výhru v závěru nastavení | Zdroj: ČTK

Tři tisícovky diváků v Mladé Boleslavi viděly 6 gólů. A přestože 4 z nich vstřelili domácí hráči, oba týmy si rozdělí po jednom bodu. Brno šlo do vedení po individuální akci Řezníčka, jenže ještě do poločasu vyrovnal Tomáš Přikryl a po hodině hry otočil skóre Douglas da Silva.

Vedení Středočechům sebral jejich vlastní hráč. Přízemní střelu střídajícího Brňana Vávry tečoval Jiří Fleišman nešťastně za záda vlastního brankáře, oddychnout si mohl v 79. minutě, když se z přímého kopu trefil Petr Mareš.

Ani vedení 3:2 ale nestačilo. V poslední minutě nastavení domácí špatně odvrátili standardní situaci a Michal Škoda akrobaticky na poslední chvíli vyrovnal.

Mladá Boleslav s 26 body stále vede tabulku, zítra se před ni ale může dosta Plzeň, pokud výrazně porazí Spartu.

Karviná prohrála třetí z posledních čtyř zápasů, tentokrát na svém novém stadionu jednoznačně nestačila na Teplice. Severomoravany sice poslal do vedení Jan Hošek po rohovém kopu, jenže bílí vedli jen 3 minuty než Pavel Dreksa nešťastně trefil vlastní branku.

Vítězný gól vstřelil o chvíli později po centru z levé strany David Vaněček a konečný třígólový náskok zajistil Teplicím Martin Fillo. V neúplné tabulce se Severočši posunuli na šesté místo, Karviná spadla na desáté.

Příbramské trápení pokračuje

Do souboje trápících se týmů vstoupil výrazně lépe Jablonec. Svěřenci prozatímního kouče Kluckého vedli po 20 minutách 2:0. Nejdřív Tecl našel přesně Jiráčka, podruhé Martin Doležal využil obrovskou domácí chybu a znásobil hostující náskok.

Malou naději sice Příbrami získal překvapivou střelou z přímého kopu Tomáš Pilík, jenže na dvě branky Severočeši odskočili po hlavičce Kubisty.

Když Příbram podruhé snížila na jednogólový rozdíl, nechal se vyloučit domácí obránce Ferrara a Tecl v nastavení po přihrávce od Doležala zvýšil na konečných 4:2.

Jablonec se ze tří bodů radoval naposledy na začátku srpna, od té doby skončilo nejen léto, ale po poslední porážce od Brna také trenér Frťala se sportovním ředitelem Horníkem. Příbram vyměnila sportovní vedení už dávno, ani kouč Petr Rada ale nedokázal Středočechy dostat z posledního místa.

Už včera skončily zápasy Zlína s Bohemians a Jihlavy s Duklou 1:1.

Jablonec vyhrál ligový zápas po 4. měsících | Foto: ČTK

11. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:3 (1:1)
Branky: 31. Přikryl, 63. Da Silva, 79. Mareš - 18. Řezníček, 72. vlastní Fleišman, 90.+3 Škoda. Rozhodčí: Jílek - Myška, Fišer. ŽK: Magera, Mareš - Lacko, Přichystal. Diváci: 2931.

MFK Karviná - FK Teplice 1:4 (1:2)
Branky: 19. Hošek - 22. vlastní Dreksa, 29. Vaněček, 55. Fillo, 69. Lüftner. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Vlček. ŽK: Šisler - Grigar. Diváci: 4095.

1. FK Příbram - FK Jablonec 2:4 (0:2)
Branky: 57. Pilík, 82. Kacafírek - 11. Jiráček, 19. Doležal, 70. V. Kubista, 90.+2 Tecl. Rozhodčí: Královec - Kotík, Arnošt. ŽK: Ferrara (Příbram). ČK: 85. Ferrara. Diváci: 1758.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme