Budu rád, když Slavii pomůžeme do Evropy, přiznal Jarolím. S Boleslaví se chystá na finále poháru

Pro mladoboleslavské fotbalisty sezona ještě neskončila. Středočechy čeká ve středu v Teplicích pohárové finále s Jabloncem. Se zvláštní příchutí pro jejich devětapadesátiletého kouče Karla Jarolíma. Pokud totiž jeho svěřenci Mol Cup ovládnou, pomohou do evropských pohárů klubu jeho srdce – pražské Slavii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Jarolím vede tým Mladé Boleslavi k postupu do 3. předkola EL

Karel Jarolím vede tým Mladé Boleslavi k postupu do 3. předkola EL | Foto: Pavel Petr

„Já budu jenom rád, když se to podaří a Slavie bude moct hrát pohár,“ přeje si Karel Jarolím pomoci nejen „své“ Mladé Boleslavi, ale i klubu, na který nemůže zapomenout.

Jako hráč oblékl dres Slavie ve třech etapách kariéry. Stejně tak se na lavičku klubu z Edenu vracel v roli kouče. „Prožil jsem tam kus života, to nejde odbourat. Zaprvé jako hráč, protože Slavie mi dala šanci hrát ligu, a pak i na pozici trenéra, když jsme dvakrát získali titul a dostali se do Ligy mistrů,“ pokračuje Jarolím.

Zůstaly mu jen ty nejlepší vzpomínky. I když třeba poslední jeho angažmá v roce 2010 skončilo předčasným odchodem. Teď ale myslí především na úspěchy současného klubu z Mladé Boleslavi.

„Tak ono nic jiného nezbývá. Jestliže se má člověk chovat jako profík, tak v každém klubu, kde pracuje, chce odvést co nejlepší práci. Bez ohledu na to, jestli byl někde kratší nebo delší období, tak k těm klubům mám vztah,“ svěřuje se rodák z Čáslavi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladoboleslavským fotbalistům se sice nepodařilo zakotvit na třetím místě v lize, ve středu si ale zahrají finále poháru proti Jablonci

Po remíze 2:2 s Libercem Jarolím věděl, že jeho tým přišel o třetí místo v tabulce. Mužstvo pod jeho vedením sice splnilo předsezonní úkol. Hořkost v hlase ovšem byla znát. Jarolím neopomněl zmínit ani jarní absenci Jiřího Skaláka, Ondřeje Zahustela a Jana Bořila.

„Já o tom nikde nemluvím. V zimě nám odešli, řekl bych, tři klíčoví hráči ze základu. Byla otázka, jak se nám to podaří nahradit, nakonec se to podařilo, ale kaňka tam je, protože jsme chtěli skončit třetí. Nakonec i tak v poháru jsme a ještě máme jeden mečbol, který nás čeká ve středu. Jedná se samozřejmě o pohárovou trofej, ale i jedno předkolo navíc,“ počítá Jarolím.

Vítězstvím v poháru by měla Mladá Boleslav i možnost vstoupit do přípravy o nějaký ten den později. Nyní se Jarolímovi svěřenci před posledním zápasem sezony musí ještě zmobilizovat všechny zbývající síly.

„Věřím, že se zmobilizujeme. Je na nás, abychom to dali dohromady. Není to ani o kondici nebo fyzických silách, ale spíš o psychice,“ připomíná trenér Mladé Boleslavi.

Třetí místo jsme si zasloužili, myslí si liberecký brankář Koubek

Číst článek

A kde je Jarolímova budoucnost? Zůstane ve středočeském klubu nebo se třeba počtvrté v kariéře vrátí v blízké době na Slavii, o které také byla řeč?

„Jasno mám. V podstatě jsme domluvení na pokračování, takže otázka je, jestli nebude majitel rozladěný a nebude to všechno jinak. Domluvení jsme tak, že bych měl pokračovat,“ uzavírá Jarolím na téma setrvání v Mladé Boleslavi, kam přišel po zahraniční misi v lednu 2014.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme