Budu se snažit splatit důvěru, kterou do mě Slovan dal, říká Baroš

Fotbalový klub Slovan Liberec minulý týden slavil 58 let od svého založení. A při té příležitosti fanouškům nadělil hodně luxusní dárek. Na sever Čech přestoupil vítěz Ligy mistrů, nejlepší kanonýr Eura 2004 a druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace Milan Baroš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Milan Baroš

Fotbalista Milan Baroš | Zdroj: ČTK

Čtyřiatřicetiletý útočník předčasně ukončil své působení v Mladé Boleslavi, aby mohl se Slovanem podepsat roční kontrakt.

Časy, kdy Baroš trápil obrany soupeřů v reprezentačním nebo třeba liverpoolském dresu, jsou pryč. Teď pod Ještěd přichází zkušenější, už ne tak rychlý a výrazně starší Baroš, ale pořád je tenhle transfer pro fanoušky i lidi v klubu přestupovou bombou.

Minulý týden, v den podpisu smlouvy, ožily sociální sítě Slovanu. Přinášely sérii fotografií nové posily, novinářům ale vedení svoji dobře střeženou fotbalovou perlu půjčilo až dnes.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Celý život jsem byl všude nejmladší a teď se to obrací,“ říká s úsměvem Milan Baroš, který zvýší věkový průměr Slovanu Liberec

„V Boleslavi to nevypadalo, že bych měl být nějak vytížen, takže jsem se rozhodl takto. Bude mi 35, mám možná poslední rok kariéry nebo dva, nevím. Doufám, že budu platný, a budu se snažit splatit důvěru, kterou do mě klub dal,“ říká Baroš.

I když už rozhodně nebude měřítkem Barošových výkonů pouze gólová statistika, moc by se Libereckým hodilo, kdyby zmíněnou důvěru splácel právě střelecky.

Odchody Bakoše a Shaly rovná se minus 18 branek z minulé sezony. Na jednoduchou rovnici ale zkušený útočník nereaguje troufalými prohlášeními, vytyčené individuální cíle nemá.

„Nikdy nedávám gólové číslo, protože vím, že si člověk na sebe vytváří tlak. Za druhé si myslím, že to ani není ve fotbale možno říct. Samozřejmě každý by chtěl dát 20-30 gólů. Budu se snažit být platný pro mančaft. A pokud góly budu dávat, což bude mým popisem práce nebo vždycky bylo, tak budu jedině rád.“

Vysvětloval Baroš ve chvíli, kdy kolem něho kráčela skupina jeho nových spoluhráčů. S nadsázkou řečeno, řada z nich ještě věkem patří do školních lavic. V týmu byl do této chvíle nejstarší čerstvě sedmadvacetiletý Radim Breite, a tak je Baroš tím, kdo výrazně zvedá věkový průměr.

„Celý život jsem byl všude nejmladší a teď se to obrací. Vím, jak klukům poradit, pomoct. Myslím, že jsem otevřený, že se nebudu stranit konverzaci a budu jim zvedat sebevědomí, aby Slovan byl úspěšný,“ uzavřel Baroš.

David Nyč, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme