Bundeslize kraluje Dortmund, Kolínu nepomohl ani návrat Podolského

První německou Bundesligu povede po podzimní části Borussia Dortmund. Dvě kola před zimní přestávkou je klub z Porúří v čele tabulky s náskokem 10ti bodů na druhou Mohuč. To jsou oba týmy, které ve svých sestavách nemají žádné velké fotbalové hvězdy. Na rozdíl od Kolína nad Rýnem, předposledním týmem soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukas Podolski po vstřelení vítězného gólu

Lukas Podolski po vstřelení vítězného gólu | Foto: euro2008.uefa.com

Deset hráčů základní sestavy Kolína nad Rýnem stálo klub dohromady zhruba 8 milionů eur, toho jedenáctého koupilo vedení za 10 milionů. Německý reprezentační útočník Lukas Podolski, původem z polské Glivice poblíž Katovice, v klubu v deseti letech začínal. Od té doby v Kolíně prošel všemi mládežnickými výběry a dostal se do hlavního týmu, se kterým 6 sezón střídavě postupoval a sestupoval z první Bundesligy.

Svými výkony ale upoutal takovou pozornost, že ho Rudi Voller nominoval do reprezentace a v červnu 2004 se Lukas Podolski stal prvním druholigovým hráčem, který hrál v německém dresu. Také díky tomu poté přestoupil za 10 milionů eur do Bayernu Mnichov, kde odsloužil 3 nepříliš povedené sezóny, aby se před minulým ročníkem opět vrátil do Kolína.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bundeslize kraluje Dortmund, Kolínu nepomohl ani návrat Podolskiho

Bayern za něj chtěl stejnou částku, za jakou ho koupil, což byl pro Rýnský klub problém. Jenže pro domácí fanoušky je Podolski idolem, ostatně písničku opěvující jeho um vidělo na serveru youtube téměř 4 miliony lidí.

A tak příznivci Kolína koupí kartiček s podobiznou svého oblíbence přispěli celkem milion eur na jeho návrat. A i když Podolski není v poslední době žádný velký kanonýr, za tuto sezonu dal jen tři góly ze hry, klub nedávno odmítl nabídku podruhé prodat svůj klenot, třebaže nejmenovaný anglický klub údajně nabízel 30 milionu eur.

Takže na tom Kolín nad Rýnem po finanční stránce není zas tak špatně, výsledkově to je horší. S dvanácti body je druhý od konce, shodila ho tam prohra v Leverkusenu 2:3. "Bylo to derby a my ho prohráli. Sice jsme podali dobrý výkon, ale nemáme z toho ani bod. Když dá někdo Leverkusenu dva góly, musí to udržet."

Tvrdil po utkání pětadvacetiletý Podolski, kterému navíc rozhodčí neuznali regulérní branku a na další gólový zápis tedy stále čeká. Fanoušci Kolína nad Rýnem mu to ale zřejmě nikdy nebudou mít za zlé.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme