Byl to zkrat, ale věřím, že to bude chtít odčinit dobrým výkonem, říká Jarolím k potrestanému Dočkalovi

Český fotbal teď nejvíc spoléhá na hráče, který je zároveň jeho posledním hříšníkem. Ofenziva národního týmu by v dnešním zápase kvalifikace mistrovství světa měla stát na Bořku Dočkalovi. Sparťanský záložník umí vymyslet gól, ale taky je náchylný k tomu nechat se vyprovokovat – a Norové to dobře vědí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České fotbalisty čeká další kvalifikační zápas. Soupeřem je Norsko

České fotbalisty čeká další kvalifikační zápas. Soupeřem je Norsko | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Při zranění Vladimíra Daridy by měl právě on vymýšlet a řídit útočné akce svého týmu, jak se mu to dařilo v posledním mezinárodním zápase – za Spartu v Evropské lize proti Hapoelu Beer Ševa.

Po reprezentační pauze si ale může zaletět na dovolenou do Karibiku, kvůli svému nedělnímu zkratu si totiž tři ligové zápasy nezahraje. A protože před příchodem do Sparty působil právě v Norsku, dnešní soupeři českého mužstva tuhle temnou stránku Dočkalovy osobnosti dobře znají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byl to zkrat a toho se musíme vyvarovat, říká kouč Jarolím k incidentu fotbalisty Sparty Bořka Dočkala, kvůli kterému dostal v lize třízápasovou stopku

Dočkal strávil dva roky své kariéry v Trondheimu, odkud je i Susanne Wergelandová. Pracuje pro norskou verzi Eurosportu a tady v Praze mluvila s Jonasem Svenssonem i Stefanem Strandbergem, dvěma norskými reprezentanty a Dočkalovými přáteli a někdejšími spoluhráči.

Jako fotbalistu ho oceňují, ale smáli se prý tomu, že ho stačí trochu nakopnout nebo podobně vyprovokovat a on se snadno naštve a ztratí koncentraci. Tenhle návod už prý určitě znají taky ostatní norští hráči.

Je to téma i pro Karla Jarolíma. Český kouč je v tíživé situaci, pracuje s týmem, který ve třech zápasech kvalifikace ještě ani jednou nedal gól – a teď v tomhle ohledu bude hodně spoléhat na hráče, co před pěti dny v Liberci ztratil nervy a včera se dozvěděl trest, kvůli kterému pro něj předčasně skončil ligový podzim.

Dočkal dostal za úder loktem třízápasový trest, Sparta zvažuje odvolání

Číst článek

„Byl to zkrat a toho se musíme vyvarovat, protože kdyby mělo nastat případné oslabení, tak by to bylo špatné. Musíme být maximálně ukáznění a soustředit se jenom na to, co můžeme ovlivnit – a to je náš výkon. Na druhou stranu věřím, že vzhledem k tomu, že nebude mít náročný program, tak do toho zápasu dá víc než normálně. Že bude chtít odpovědět v pozitivním slova smyslu kvalitním výkonem,“ říká reprezentační kouč.

Na všem jde najít to pozitivní, jak dokazuje Jarolím, který v pátek večer na Dočkala znovu vsadí a bude doufat, že se záložník z padoucha převtělí zase v hrdinu.

Kompletní přenos ze zápasu Česko - Norsko můžete od 20.45 poslouchat na streamu Českého rozhlasu Sport.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme