Byli jsme dobře připravení, říká Mareček po postupu. Dál zkusí Sparta překvapit

Český fotbal bude mít zástupce v osmifinále Evropské ligy. Sparta totiž porazila na úvod vyřazovací části Krasnodar i podruhé, tentokrát v Rusku 3:0, a postoupila mezi šestnáct nejlepších týmů soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Mareček (uprostřed) příliš gólů nedává, proto ani příliš nevěděl, jak slavit

Lukáš Mareček (uprostřed) příliš gólů nedává, proto ani příliš nevěděl, jak slavit | Zdroj: ČTK

„Určitě je to úspěch. Teď nám to bude ještě víc docvakávat. Jsme za to neskutečně šťastní,“ přiznal po zápase Martin Frýdek. „Radosti je moc a teď si to samozřejmě budeme užívat,“ doplnil Lukáš Mareček.

Oba góly prakticky nedávají, teď ale jejich trefy pomohly pražskému týmu k důležitému vítězství a postupu.

Z Krasnodaru šel před dvojzápasem strach, jenže nakonec nedal ani gól. „Myslím, že jsme na ně byli dobře připravení. Doma ani tady jsme je moc, až na ten první poločas, do ničeho nepustili. To nám přineslo historický postup,“ těšilo Lukáše Marečka, jak si Sparta s ruským týmem poradila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozjařenou kabinu Sparty po postupu v Krasnodaru navštívil reportér ČRo Mirko Vasić

Poprvé si tak zahraje osmifinále Evropské ligy. „Pro Spartu to znamená určitě hodně, takhle daleko se za poslední léta nedostala. Pro český fotbal je to dobré ohledně koeficientu. Takže radost může být na dvou frontách,“ dodal defenzivní univerzál.

Sparta postupem podtrhla povedený úvod jarní části sezony. V soutěžním utkání ještě neprohrála, daří se zimním posilám, které zvedly konkurenci, pražský tým dokáže měnit herní systém.

Soupeřem Sparty v osmifinále Evropské ligy bude Lazio Řím

Číst článek

„Vstup do jara je výborný. Musím zaklepat, abych to nezakřikl, ale je potřeba pokračovat a jít v lize za titulem. Teď ještě uvidíme, jak to bude v Evropské lize. Třeba zkusíme ještě nějaké překvapení,“ doufá Lukáš Mareček.

Se svými spoluhráči se dozví soupeře Sparty v osmifinále Evropské ligy po jedné hodině odpoledne. A možnosti jsou zajímavé - třeba Manchester United, Sevilla nebo Dortmund.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme