Bývalý anglický fotbalový reprezentant Johnson si odsedí šest let

První noc strávil ve vězení někdejší anglický fotbalový reprezentant Adam Johnson. Známého hráče poslal soudce včera na 6 let za mříže za sexuální kontakt s nezletilou. Vlna kritiky se snesla i na fotbalistův bývalý klub Sunderland, který působí v anglické Premier League.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Adam Johnson

Fotbalista Adam Johnson | Zdroj: Reuters

Britský klub totiž nechal Johnsona pokračovat v aktivní kariéře i poté, co se od policie dozvěděl o závažnosti obvinění. Šéfka představenstva Sunderlandu už kvůli tomu rezignovala na svou funkci.

Podle státního zástupce Gerryho Warehama fotbalista s mladou fanynkou udržoval dlouhodobě nežádoucí vztah, a myslel přitom jedině na své sexuální uspokojení.

Byla tam spousta nepřesností, mrzelo kouče Vrbu po prohře se Skotskem

Číst článek

Ve velmi tvrdém odůvodnění verdiktu soudce Jonathan Ross fotbalistovi připomněl, že coby slavná osobnost zneužil důvěru osoby, o níž věděl, že je ještě nezletilá.

Policie 28letému Adamu Johnsonovi prokázala, že dívku, která utrpěla vážnou psychickou újmu, políbil, a nemravně se jí dotýkal. Fotbalista po vyslyšení rozsudku putoval ze soudní místnosti rovnou do nápravného zařízení. Podle Asociace profesionálních fotbalistů se už Johnson k vrcholovému sportu nejspíš nikdy nevrátí.

Johnson má za sebou bohatou kariéru. Během ní kromě Sunderlandu působil mimo jiné také v Manchesteru City, se kterým před čtyřmi lety oslavil titul v anglické lize. V letech 2010-2012 navíc zaznamenal 12 startů v reprezentačním dresu Anglie.

Jiří Hošek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme