Bývalý ligový fotbalista Káník míří za ovlivňování zápasů na tři roky do vězení

První fotbalista v Česku nejspíš zamíří kvůli ovlivňování zápasů do vězení. Českobudějovický krajský soud totiž potvrdil tři roky vězení pro bývalého prvoligového fotbalistu Michala Káníka. Původně dostal Káník za ovlivňování zápasů podmínku. Ve stejnou dobu už byl ale v podmíněném trestu kvůli daňovým podvodům, proto soud verdikt změnil na tři roky vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

Podle předsedy Fotbalové asociace České republiky Miroslava Pelty by měly následovat i tresty přímo od asociace.

„Vždycky říkáme, že disciplinární komise začne trestat až ve chvíli, kdy je rozhodnutí soudu pravomocné. Musíme totiž respektovat presumpci neviny,“ vysvětlil šéf fotbalového svazu důvod, proč nebyl Káník ani další osoby zapletené v kauze potrestáni svazem už dřív.

„V této chvíli už je ale jasné, že ti lidé dostanou na úrovni fotbalové asociace nejpřísnější tresty. To znamená mnohaleté tresty na zákaz činnosti ve fotbale,“ dodal Miroslav Pelta.

ČRo, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme