Čech měl do Arsenalu blízko už v roce 2003. Teď touží po trofejích

Přestupem Petra Čecha do Arsenalu se uzavřel kruh. Právě tenhle londýnský klub byl totiž prvním celkem z Premier League, který měl o českého fotbalového brankáře zájem ještě době, kdy ještě Petr Čech nebyl hvězdou, ale teprve talentovaným gólmanem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech s dresem svého nového zaměstnavatele, londýnského Arsenalu

Petr Čech s dresem svého nového zaměstnavatele, londýnského Arsenalu | Zdroj: ČTK

Jak prozradil agent Viktor Kolář, reprezentační brankář byl blízko přestupu do Arsenalu už v roce 2003, kdy načínal druhou sezonu v Rennes. Tehdy bylo Čechovi jednadvacet let.

„Příchod zmařila jediná věc a to bylo pracovní povolení. V té době ještě Česká republika nebyla součástí Evropské unie a podmínky pracovního povolení byly nastavené tak, že mně jako dvacetiletému hráči by se to těžko splňovalo. Na tom to celé spadlo,“ prozradil Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech na tiskové konferenci v Praze přiznal, že by nešel do týmu, který by neměl ambice vyhrávat

„To, že se kruh po dvanácti letech uzavřel, asi nikdo nečekal. Ale je to jedna z věcí, která mě těší,“ dodal 33letý gólman.

Těžko si ale představit, že by toho Čech litoval, když o necelý rok později už pracovní povolení díky členství v Evropské unii nepotřeboval a místo do Arsenalu zamířil do konkurenční Chelsea.

S „blues“ totiž čtyřikrát vyhrál Premier League, stejný počet trofejí má i z Anglického poháru, třikrát zvítězil v Anglickém ligovém poháru, dvakrát v anglickém Superpoháru a jednou v Lize mistrů a Evropské lize.

Brankář Petr Čech je definitivně hráčem Arsenalu Londýn

Číst článek

„Ze své kariéry bych neměnil ani minutu. I se vším tím špatným,“ konstatoval Čech.

Za 11 let, které strávil Čech v Chelsea a posbíral celkem 15 trofejí, jich Arsenal vybojoval pět a dlouho byl fanouškům ostatních klubů pro smích, protože na triumf v jakékoliv soutěži čeká už devět let. Že by se něco podobného mělo u Kanonýrů opakovat, si Čech nepřipouští.

Petr Čech - přestup | Foto: Český rozhlas

„Nechodil bych do klubu, o které nejsem přesvědčený, že má ambice vyhrávat,“ upozornil plzeňský rodák.

„Dvakrát vyhráli Anglický pohár, je vidět, že tým vyhrávat umí. V minulé sezoně hrál Arsenal výborně, doplatil na to, že měl špatný začátek sezony. Chyběl krůček. Věřím, že v následující sezoně jsme schopní ten poslední krůček udělat a s ostatními se poprat o nejvyšší příčky,“ dodal.

Právě arsenalská touha po úspěchu - nejen v domácích soutěžích, ale i Lize mistrů - je vedle možnosti zůstat v Premier League hlavním důvodem, proč se Petr Čech stěhuje v Londýně ze západu na sever.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme