Čech před lety proti Turecku chyboval. Zápas neberu jako odvetu, ujišťuje

Po osmi letech se znovu na závěr základní skupiny potkají na Euru fotbalisté Česka a Turecka. Na předminulém šampionátu uspěl tým z pomezí Evropy a Asie, když otočil v závěru už skoro ztracený zápas a postoupil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentace bude opět spoléhat na Petra Čecha, zlepšit se ale musí i v útočné fázi

Reprezentace bude opět spoléhat na Petra Čecha, zlepšit se ale musí i v útočné fázi | Zdroj: Reuters

„Matematika je jasná. Jestliže chceme postoupit a nemuset čekat, jak dopadnou ostatní výsledky, musíme vyhrát. To by byla nejlepší varianta,“ ví gólman Petr Čech o zápase s Tureckem.

Za posledních deset let se obě mužstva potkají už posedmé. Soupeřila spolu i o postup do Francie. V kvalifikační skupině nejdřív Češi vyhráli 2:1 v Istanbulu, v Praze naopak prohráli 0:2. To už ale měli jistý postup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech proti Turecku chytá často, na 8 let starou chybu už nemyslí. Včera díky ní vyhrál večeři

Sám Petr Čech by mohl brát zápas jako odvetu. Na Euru před osmi lety totiž chybou v závěru pomohl soupeři otočit zápas na 3:2.

„Vyhrál jsem večeři. V autě jsem nahlásil, že tahle otázka padne. Jako odvetu to určitě neberu,“ byla na tiskové konferenci připravená dlouholetá opora české reprezentace, a pobavil se i vedle sedící trenér Pavel Vrba.

Národní tým zatím na šampionátu ve Francii v zápasech s favority hlavně bránil, se Španělskem o gól prohrál, s Chorvatskem zázračně zachránil remízu v samotném závěru.

Teď ale potřebuje vyhrát, a být i bez zraněného Tomáše Rosického mnohem přesnější a nebezpečnější v ofenzivě. Kdo nahradí tvůrce české hry, trenér Pavel Vrba neprozradil, naznačil ale víc změn v základní sestavě.

Ani Turecko ovšem není na turnaji v ideální formě, a zatím neuhrálo ani bod. „Nic to neznamená. Pořád je to ten kvalitní tým, který nás v Praze porazil 2:0 a hrál velice dobře. Mají pořád šanci postoupit, takže nehledíme na to, jak se jim povedly dva zápasy,“ říká český brankář.

„Myslím si, že budou spíš mít motivaci napravit poslední zápas, za který je jejich trenér zkritizoval,“ odhaduje Petr Čech.

Utkání mezi Českem a Tureckem začne v devět večer a náš web ho nabídne v živém streamu a online reportáži. Přímý přenos odvysílá také Radiožurnál.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme