Čech zaskočil za Courtoise, čistým kontem pomohl Chelsea k výhře

Podruhé v sezoně se objevilo jméno brankáře Petra Čecha v základní sestavě Chelsea pro zápas anglické ligy. Opora české reprezentace pomohla londýnskému celku čistým kontem k výhře 2:0 nad Newcastlem. „Blues“ se díky tříbodovému zisku osamostatnili na čele tabulky, před druhým Manchesterem City vedou o dva body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech v dresu Chelsea.

Petr Čech v dresu Chelsea. | Zdroj: Reuters

Čech, který mezi třemi tyčemi nahradil lehce zraněnou jedničku Thibauta Courtoise, svůj tým podržel zejména v prvním poločase. Nejprve musel v 21. minutě likvidovat Gouffranův tvrdý přímý kop a o chvíli později na něj nevyzrál přízemní střelou ani Cabella.

Dvaatřicetiletý gólman měl ale i štěstí, když mu při střele Sissoka pomohla branková konstrukce. Svěřenci kouče Josého Mourinha naopak udeřili hned z první střely na branku.

Ivanovič našel v šestnáctce volného Oscara, který poslal ve 43. minutě favorita do vedení svým čtvrtým gólem v sezoně. Brazilský reprezentant si připsal po změně stran také asistenci, když po jeho přihrávce kanonýr Costa zpečetil výhru Chelsea.

Čech tak i ve třetím utkání Premier League, do kterého v probíhající sezoně zasáhl, slavil s Chelsea výhru 2:0. V říjnu jako náhradník pomohl svému celku udržet vedení v londýnském derby s Arsenalem, v polovině prosince nulou přispěl k vítězstvínad Hullem a ze stejného výsledku se plzeňský rodák může radovat i po duelu s Newcastlem.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Sunderland - Liverpool 0:1 (8. Markovič), Burnley - QPR 2:1 (12. Arfield, 37. Ings - 33. Austin z pen.), Chelsea - Newcastle 2:0 (43. Oscar, 59. Costa), Everton - Manchester City 1:1 (78. Naismith - 74. Fernandinho), Leicester - Aston Villa 1:0 (45.+1 Konchesky), Swansea - West Ham United 1:1 (74. vlastní Noble - 43. Carroll), West Bromwich - Hull 1:0 (78. Berahino), Crystal Palace - Tottenham 2:1 (69. Gayle z pen., 80. Puncheon - 49. Kane).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme