Čekání se vyplatilo. Droppa dostal angažmá v Rusku i pozvánku do reprezentace

Ještě před několika týdny byl bez práce a najednou je fotbalista Lukáš Droppa ve 27 letech nečekaně reprezentantem. Karel Jarolím povolal defenzivního záložníka na utkání v Německu a s Ázerbájdžánem .

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Droppa

Lukáš Droppa | Zdroj: ČTK

„Jsem spokojený. Mluví se o tom, odkud mě najednou vytáhli, ale poslední dva roky jsem hrál v kvalitních klubech a měl jsem dobré výkony. Neříkám, že jsem měl na reprezentaci, ale nebyl jsem v žádných zapadákovech,“ upozorňuje Tomáš Droppa.

Dvě věci jsou na 27letém záložníkovi k poznání okamžitě, jak začne mluvit. Podle přízvuku pochází z Moravy a nechybí mu výřečnost ani sebevědomí. „Dva roky jsem hrál všechno v základu, teď jsem se posunul ještě výš. Do ruské ligy, která je velice kvalitní,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Droppa se dočkal první pozvánky do reprezentace

„Teď jsme hráli s Kazaní a já hrál proti Alexandru Songovi z Barcelony. Síla ruských klubů je velká, když se podíváte na Zenit Petrohrad, CSKA Moskva, Spartak. Sbírám tak zkušenosti a hodně mi to dává,“ říká záložník Tomsku.

Místo odpočinku v Rusku přišel telefonát od Karla Jarolíma a pozvánka na sobotní kvalifikační zápas proti mistrům světa Němcům. Lukáš Droppa si může najednou připadat jako v pohádce. Ještě před několika týdny patřil mezi fotbalové nezaměstnané.

„Nebylo to tak, že bych neměl klub. Preferoval jsem zahraničí a nejvíc Rusko. Mohl jsem jít do Polska, měl jsem i dobré nabídky z Česka. Čekal jsem na to, ale bylo hrozně těžké se tam dostat. Jsme tam jen 3 hráči z Česka,“ upozorňuje.

V Rusku jsou peníze na všechno

Poslední měsíce pro něj nebyly jednoduché. Jeho bývalý klub z Rumunska mu po bankrotu stále dluží peníze, ale nakonec se mu přání splnilo, do Ruska se dostal a teď se ocitl v reprezentačním kolektivu, který se v kvalifikaci snaží o něco podobného.

„Rusáci tím žijí a už teď se o tom baví. Peníze tam na všechno jsou a myslím, že to bude kvalitní mistrovství světa. Bylo by super, kdybychom se tam dostali. Třeba se tam dostanu i já. Věří Lukáš Droppa. Přičinit se o to může v sobotu v Hamburku nebo v úterý v Ostravě proti Ázerbajdžánu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme