Češi chtějí s Nizozemskem navázat na legendární zápas z Eura 2004

Před začátkem evropské kvalifikace by nikdo takový závěr skupiny A nečekal. Čeští fotbalisté mají už jistý postup, naopak Nizozemsko bojuje o naději podívat se na Euro 2016. Do večerního zápasu v Amsterdamu jdou ale oba soupeři se stejným cílem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neotřesitelnou jedničkou reprezentace je Petr Čech, Vaclík ho ale v jednom ze závěrečných zápasů kvalifikace nahradí

Neotřesitelnou jedničkou reprezentace je Petr Čech, Vaclík ho ale v jednom ze závěrečných zápasů kvalifikace nahradí | Zdroj: ČTK

„Neznám nikoho, kdo by hrál fotbal a nikdy nechtěl vyhrát,“ říká gólman Petr Čech.

Teď chtějí on i jeho spoluhráči z národního týmu uspět, protože stále mohou ovládnout svoji kvalifikační skupinu.

S Nizozemskem odehráli v minulosti několik skvělých utkání, a to možná nejkrásnější před jedenácti lety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi zakončí v Nizozemsku úspěšnou evropskou kvalifikaci. V Amsterdamu by rádi domácí výběr porazili, a třeba tak navázali na zápas z roku 2004. Více Mirko Vasić

„Na mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004, což byl vynikající zápas i co se týče fotbalu jako takového,“ dodává Petr Čech.

Kapitán české reprezentace si hned vybavil utkání, které nadchlo v tehdejší době fanoušky po celé Evropě. Oba týmy pak skončily na šampionátu v semifinále.

Jenže Češi na rozdíl od Nizozemců už další úspěchy na velkých turnajích nepřidali. Oranjes bodovali hlavně na posledních dvou mistrovstvích světa, ze kterých mají stříbro a bronz. Po loňském povedeném turnaji v Brazílii ale nastal u Nizozemců útlum.

Češi a Slováci jedou na Euro. Fandí jim i v Česko-slovenském baru v Amsterdamu

Číst článek

„Já si myslím, že teď trošku národní mužstvo přestavují, a jsem přesvědčen o tom, že Holandsko bude v budoucnu zase patřit k top mužstvům na světě,“ věří trenér českých fotbalistů Pavel Vrba, že se nizozemský tým s novými a nadějnými hráči znovu zvedne.

Ještě dnes večer by to ale vidět nechtěl. Utkání Nizozemsko - Česko začne ve 20.45, přímý přenos vysílá Radiožurnál a stream ČRo Sport.

Mirko Vasić, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme