Češi si v Kazachstánu zahrají na umělé trávě. Dlouhou cestu jim zpříjemnila dvě letadla

Čeští fotbalisté se po dvou těžkých zápasech na úvod kvalifikace EURO 2016 mohou chlubit šesti body. Aby si tuhle bilanci záhy nepokazili, musejí po pátečním duelu v Turecku zvládnout ještě pondělní zápas proti outsiderovi z Kazachstánu. Nástrahy s ním spojené začal národní tým odvracet ještě v Istanbulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink českých fotbalistů po reprezentačním srazu

Trénink českých fotbalistů po reprezentačním srazu | Zdroj: ČTK

„V situaci, kdy hrajete o to, aby do kasy přišly v budoucnu stovky milionů korun, tady jsou samozřejmě náklady. A jeden z režijních nákladů je i platba za letadlo do Kazachstánu a zpátky. Jde o částku do dvou milionů korun,“ poodhaluje Miroslav Pelta.

Předseda Fotbalové asociace ČR umí být pragmatik, a tak ze svazové kasy zaplatil jeden stroj navíc, aby hráči národního týmu pětihodinový let z Istanbulu do Astany neprotrpěli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Umělá tráva, zatahovací střecha či dvě letadla. Cesta do Kazachstánu připravila pro Čechy řadu nečekaných nástrah

„Měli jsme letadlo sami pro sebe. Každý jsme měli trojsedadlo, takže jsme se mohli natáhnout. Určitě to bylo příjemné. Spousta z nás let prospala, takže jsme ušetřili nějakou sílu,“ liboval si obránce David Limberský.

„Máme ještě necelé dva dny, tak doufám, že se dáme do kupy a budeme připravení,“ přeje si reprezentační opora.

Na české fotbalisty v Kazachstánu číhají i jiné nestandardní okolnosti. Jsou to kombinace ne zrovna nejmodernější umělé trávy a zatažené střechy, která z dvacetitisícového stadionu dělá spíš velkou hokejovou halu.

Ta ale aspoň trochu zmírní zimu a sychravé venkovní počasí, na rozdíl od časového posunu, kvůli kterému v součtu s pobytem v letadle jako by čeští hráči sobotní den vůbec neprožili.

„Je to trochu divné. Probudili jsme se, nasedli do letadla a objevili se ve tmě,“ líčil David Limberský.

Davida Limberského i jeho spoluhráče může konejšit, že domácí reprezentanti jsou na tom v tomhle ohledu ještě hůř, v sobotu se totiž domů do Kazachstánu přesouvali na ještě větší vzdálenost z Nizozemska.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme