Česká fotbalová ‘21‘ je v baráži ME mírným favoritem, Řecku chybí opory

Zítra kolem osmnácté hodiny bude už jasné, jak vykročila česká fotbalová reprezentace do 21-ti let směrem ke své případné účastí na mistrovství Evropy v příštím roce. Čeští mladící totiž budou mít za sebou úvodní duel barážového dvojutkání proti Řecku. To do dějiště úvodního zápasu v Jablonci přijelo bez několika klasických opor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pekhart (vlevo) se chce radovat z gólů nejenom v dresu Jablonce, ale i v '21'

Tomáš Pekhart (vlevo) se chce radovat z gólů nejenom v dresu Jablonce, ale i v '21' | Zdroj: ČTK

Pokud český trenér Jakub Dovalil musel ve své nominaci oželit kvůli přesunu do ‘A‘ týmu služeb Marka Suchého a Václava Kadlece, jeho řecký protějšek Georgios Georgiadis je na tom ještě hůře.

„V nominaci není ani Sotidios Ninis, ani Papastathopulos z AC Milán, ani Mitroglu z Olympiacosu Pireus. Ale mají tam podobné typy, takže my se musíme soustředit na náš výkon a je to o tom, co vám soupeř povolí,“ hodnotí opatrně Jakub Dovalil absenci řeckých opor ve vzájemném měření sil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká fotbalová ‘21‘ je v baráži ME favoritem, Řecku chybí opory

V řeckém výběru jsou dokonce jen čtyři hráči, kteří nastupují ve svých klubech v základních sestavách, i proto budou čeští mladíci vstupovat do baráže z pozice mírného papírového favorita.

„Soupeř na papíře vypadá přijatelně, ale ten soupeř je silný. Mají tam pět extrémně vysokých hráčů, z posledních šesti branek dali pět po standardce, takže nás určitě nečeká nic lehkého,“ upozornil na největší nebezpečí v podání Řeků trenér Dovalil.

Velcí hráči, a to nejen postavou, jsou ale i v české ofenzivě. V pravý čas se střelecky probudil například Tomáš Pekhart, který v posledním ligovém zápase sestřelil dvěma góly nováčka z Ústí nad Labem a podobnou formou by se určitě rád prezentoval i na domácím stadionu proti Řekům.

„V pátek náš čeká obrovsky důležitý zápas a pro útočníka je dobré, když dá takhle góly. Teď jsem tady nějaký čas gól v lize nedal, takže jsem určitě rád, že jsem ty dva góly dal. Měl jsem ještě jiné příležitosti, mohl jsem ještě 3-4 dát,“ zhodnotil svoji formu před důležitým reprezentačním zápasem Tomáš Pekhart.

Návrat Jana Morávka

Spoléhat budou čeští fanoušci určitě i na výkony Jana Morávka, který kvůli svalovému zranění sice zmeškal jak závěr kvalifikace tak několik kol německé bundesligy, hostování v Kaiserslauternu si ale jinak bývalý hráč Bohemians 1905 nemůže vynachválit.

„První bundesligové kolo jsem hrál v základu, pak bylo to zranění. Takže z toho člověk trochu vypadl. Ale teď už 2-3 zápasy jsem tam šel alespoň na 20-30 minut. Bylo to pro mě takové netypické, svalové problémy jsem nikdy neměl. Ale teď už je to všechno v pohodě, těším se a jsem připravený,“ uvedl záložník německého Kaiserslauternu.

Připravenost nejen Jan Morávka, ale i všech jeho spoluhráčů, můžete hodnotit i prostřednictvím Radiožurnálu, který vám z úvodního barážového zápasu proti Řecku nabídne živé reportážní vstupy. Utkání začíná v pátek v 16 hodin.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme