České fotbalisty zaskočila kvalita umělé trávy na stadionu v Astaně

Čeští fotbalisté vyběhnou zítra v Kazachstánu k dalšímu kvalifikačnímu utkání o postup na ME 2016. Na stadionu v Astaně je čeká utkání na umělé trávě a možná i pod zataženou střechou. Ale kvalita umělého povrchu české hráče nepříjemně překvapila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský není s umělou trávou na stadionu v Astaně vůbec spokojený

David Limberský není s umělou trávou na stadionu v Astaně vůbec spokojený | Zdroj: ČTK

„Stadion je krásnej, hala hezká, ale trávník není na takové úrovni, jakou jsme si představovali,“ bědoval obránce David Limberský.

„Říkali, že se místní umělka nerozezná od normální trávy a přitom je to obyčejný koberec. Kvalita není dobrá,“ pokračoval v kritice Limberský, který sice umělou trávu nemá rád obecně, ale když už na ní má hrát nebo trénovat, tak je zvyklý na jiný standard.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stadion je krásnej, hala hezká, ale trávník není na takové úrovni, jakou jsme si představovali, bědoval obránce David Limberský.

„V Plzni máme umělku, na které také neradi trénujeme, ale v zimě je to potřeba. Ale ta je podstatně lepší než tahle,“ nebál se porovnání s podmínkami ve svém klubu.

Trenér Pavel Vrba také dobře ví, jak vypadá umělá tráva v Plzni, ale ta v Astaně ho příliš netrápí, nebo to alespoň umně předstírá.

„V Astaně je to asi nejlepší řešení, protože jiné řešení tady neexistuje. Co na to mám říct. Jiné řešení neexistuje, povrch je takový, jiné možnosti nejsou. Je to lepší než hrát na hlíně nebo rozbitém hřišti,“ konstatoval reprezentační trenér.

Ještě jednu zvláštnost Astana Aréna v kazašském hlavním městě má. Střechu, která se dá zatáhnout, a také při obou českých trénincích zatažená byla.

Češi si v Kazachstánu zahrají na umělé trávě. Dlouhou cestu jim zpříjemnila dvě letadla

Číst článek

I tohle už někteří reprezentanti znají, třeba ti, kteří si za Plzeň zahráli na stadionu Schalke. Jedním z nich je právě David Limberský, podle kterého ale zatažená střecha nemá žádná zvláštní specifika, nevýhodná či výhodná. Ani to, že pak uvnitř nebude taková zima.

„Venku nejsou žádný mrazy, tak je to asi jedno. Spíš to bude ozvěna diváků, ale to není nic zásadního,“ řekl k zatažené střeše krajní obránce Limberský.

Ale jednu výhodu zatahovací střecha přece jen měla. Čeští fotbalisté si díky ní mohli spravit náladu zkaženou umělou trávou a trochu se i vyřádit. Jako malí kluci totiž jeden po druhém zkoušeli, jestli někdo až ke střeše dokopne, ale střechu netrefil ani Petr Čech.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme