České kluby se v EL sice vyhnou náročnému cestování, ale i nejslavnějším klubům

České fotbalové týmy mohly v základní skupině Evropské ligy potkat Liverpool, Dortmund nebo Lazio Řím, ale ty nejslavnější kluby se jim vyhnuly. To ale neznamená, že by měly Sparta, Plzeň a Liberec větší naději na postup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer střílí druhý gól Sparty v utkání Evropské ligy na hřišti Thunu

Josef Hušbauer střílí druhý gól Sparty v utkání Evropské ligy na hřišti Thunu | Zdroj: ČTK

„V kabině jsme se o tom bavili a Schalke bude pravděpodobně jednoznačný favorit skupiny. Další dva týmy jsou pro nás trošku neznámou, takže uvidíme, co nás čeká. Každopádně svoji kvalitu mít budou a musíme se nachystat co nejlépe,“ říkal k losu Marek Matějovský.

Když uviděl sparťanský záložník kromě svého týmu v základní skupině K ještě Apoel Nikosia z Kypru a Asteras Tripolis z Řecka, musel trochu zklamaně svěsit ramena. Německé Schalke mu náladu moc nespravilo, protože zbylí soupeři nejsou ani zvuční, ani snadní.

Přehrát

00:00 / 00:00

České kluby se vyhnou v EL náročnému cestování a nejslavnějším klubům, přesto uvidí fanoušci na Spartě, v Liberci i v Plzni zajímavé týmy

Ani plzeňská Viktoria nemůže být z losu zrovna nadšená, i když pozitiva se na něm najít dají.

„Soupeři jsou atraktivní. Obával jsem se východních států. Jsem rád, že jsme skupinu uhráli, a myslím si, že všichni tři soupeři jsou pro fanoušky atraktivní. Takže jsme s losem spokojení,“ připomíná trenér Karel Krejčí.

Plzeň má za soupeře španělský Villarreal, dále rakouský Rapid Vídeň a běloruské Dynamo Minsk. A to jsou hratelné týmy.

„Kdybychom nechtěli postoupit, tak skupinu hrát nemusíme. Teoreticky jsme druhý favorit podle rozdělení do košů, tak věřím, že to potvrdíme. Určitě máme sílu na to, abychom minimálně z druhého místa postoupili,“ myslí si kapitán David Limberský.

Los Evropské ligy: Plzeň narazí na Villarreal, Spartu čeká Schalke či APOEL

Číst článek

Francouzská Marseille, portugalská Braga a nizozemský Groningen, to je pro změnu liberecké déja vu. Před dvěma lety hráli Severočeši s týmy z podobně atraktivních zemí a pro kapitána Liberce Davida Pavelku je to teď přibližně stejně atraktivní los.

„Jsem spokojený, přirovnal bych to k tomu, co jsme tady už zažili. Nejsou to úplně top kluby, ale jsou atraktivní a nebudeme cestovat nikam daleko. Určitě nás čeká zajímavý podzim, a když se k nám přikloní štěstí, tak bychom nemuseli být úplnými outsidery.“

První zápasy čekají všechny české kluby 17. září.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme