Českou jednadvacítku čeká ostrý test s Anglií, jedním z favoritů nadcházejícího ME

Čeští fotbalisté do jednadvaceti let večer změří síly s kolébkou fotbalu. Na pražské Letné se v rámci přátelského utkání představí výběr Anglie, který bude hrát i na červnovém evropském šampionátu v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české jedenadvacítky Jakub Dovalil a Tomáš Kalas před zápasem s Anglií

Trenér české jedenadvacítky Jakub Dovalil a Tomáš Kalas před zápasem s Anglií | Zdroj: ČTK

Čeští fotbalisté jako pořadatel šampionátu nehráli kvalifikaci a co je pro tým mladíků nejhorší, nemá za sebou ani jediný ostrý zápas.

Hráči se v klubech nepotkávají, a když už spolu v reprezentaci nastoupili, šlo v posledních dvou letech o přípravný duel proti slabšímu soupeři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápasy s Anglií a Portugalskem by nám měly ukázat, jak na tom opravdu jsme, předpokládá trenér české jedenadvacítky Jakub Dovalil

Jenže Anglie je úplně jiný případ, patří k hlavním adeptům na titul na blížícím se mistrovství Evropy a trenér Jakub Dovalil tuší, že teď se teprve v přípravě s Anglií a v úterý s Portugalskem pozná, co od českého týmu očekávat.

„Jsou to dva přípravné zápasy a jsem rád, že jsme takhle domluvili. Jsou to soupeři z druhé skupiny a zápasy by nám měly ukázat, jak na tom opravdu jsme,“ očekává Jakub Dovalil.

Jedním z nejzkušenějších v českém výběru by měl být obránce a kapitán Tomáš Kalas nastupující na jaře v anglickém Middlesbrough, a tak tuší, z čeho budou Angličané hlavně čerpat.

„Anglická liga je známa tvrdou hrou, dostupováním, rychlostí, důrazem a bojovností. To všechno oni mají a navíc umí s balonem. Mají silové i vysoké hráče,“ popisuje Tomáš Kalas mladé hráče třeba Arsenalu, Chelsea nebo Tottenhamu, kteří proti české jedenáctce v půl deváté večer na Letné nastoupí.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme