Český fotbal jedná o partnerství s čínským sponzorem, prozradil Miroslav Pelta

Do českého fotbalu může vstoupit po firmě CEFC, která koupila pražskou Slavii, další čínský subjekt. Potvrdil to ve Dvaceti minutách Radiožurnálu předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Jestli by nový čínský partner měl figurovat jako sponzor reprezentace či Synot ligy, o tom se podle Pelty zatím jedná. Stejně tak zůstává v tajnosti i jeho jméno.

„Myslím si, že je otázka týdnů. Na čínské straně teď musí dojít ke schvalovacímu režimu,“ informoval svazový předseda.

Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu se Pelta vyjádřil i ke kauze místopředsedy FAČR Romana Berbra a předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové.

Domnívá se, že obvinění ze strany bývalého sudího Libora Kovaříka, ke kterým se přidali například Radek Kocián s Antonínem Kordulou, mohou souviset se snahou o osamostatnění nejvyšší české ligové soutěže.

„Mám různé indicie a byl bych nerad, kdyby to byla pravda. Je tady boj o osamostatnění ligy a pan Berbr zastupuje výkonnostní fotbal a předložil smlouvu, u které druhá strana vidí, že je pro ligu nevýhodná. Ale neříkám, že to všechno souvisí se samostatností ligy, a doufám, že to tak není,“ prohlásil Pelta.

Helena Šulcová, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme