Český fotbal končí s papírovými zápisy a registracemi, vše bude online

Český fotbal na všech úrovních čeká elektronická revoluce. Od července příštího roku přestanou existovat registrační průkazy i zápisy o utkání v papírové podobě. Všechna agenda spojená s utkáními nebo přestupy fotbalistů bude vedená online.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Fotbalová asociace ČR

Změnu schválil výkonný výbor Fotbalové asociace. Pro některé kluby to bude znamenat nutnou investici do potřebného vybavení, ale podle generálního sekretáře Asociace Rudolfa Řepky oddíly nakonec ušetří.

„Počítáme s tím, že klub jako takový či funkcionář ušetří. Nebude muset cestovat do krajského města nebo do Prahy, nebude muset na poštu, aby zaplatil složenky,“ vypočítává plusy Rudolf Řepka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Počítáme s tím, že kluby ušetří, očekává od elektronické revoluce v českém fotbalu generální sekretář Asociace Rudolf Řepka

„Všechna opatření budou pro kluby plusem a předpokládám, že to finančně bude výhodné,“ dodal generální sekretář FAČR.

Zejména pro kluby v nižších soutěžích bude "Fotbalová revoluce" zásadní změnou. Zejména co se týká zápisů o utkání. Budou zrušeny registrační průkazy, které se dosud předávaly rozhodčímu.

Podle nového systému každý vygeneruje soupisku týmu s fotografiemi hráčů, jejich jmény a čísly dresu. K tomu ale budou muset zejména menší kluby sehnat potřebné vybavení.

„Přesto si myslíme, že kluby na tom neprodělají. Co ušetří na nákladech, to budou investovat do vybavení,“ vysvětlil Rudolf Řepka.

Práci funkcionářů určitě usnadní online registrace. Přestupy nebo hostování tak budou kluby dělat od počítače, odpadne jim zbytečné cestování do Prahy nebo jiných měst a registrace bude v přestupním období dostupná 24 hodin denně.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme