Čeští fotbalisté jsou ME blízko, v kvalifikaci ale nezáří tolik jako loni

Je to trochu paradoxní. Čeští fotbalisté se přibližují účasti na mistrovství Evropy, i když se v letošním roce trápí. Nejdřív s Lotyšskem sotva získali bod, poté prohráli na Islandu a naposledy doklopýtali k vítězství proti Kazachstánu. Přitom evropskou kvalifikaci zahájili čtyřmi výhrami za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti se radují z vítězství nad Kazachstánem

Čeští reprezentanti se radují z vítězství nad Kazachstánem | Zdroj: ČTK

„Byli jsme na vítězné vlně, hráli jsme dobře, jak kluci ze Sparty, tak my z Plzně,“ hledá David Limberský důvody herní pohody z kraje kvalifikace.

Co výběru Pavla Vrby podle zkušeného obránce v posledních duelech chybí, je i kus štěstí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Petra Čech se národnímu týmu nedaří dotáhnout zápasy tak, jako uměl na podzim

„Na podzim jsme hráli malinko lépe, ale měli jsme také štěstí. S Holandskem nebo v Turecku jsme ho měli, s Lotyši jsme ho ale neměli a na Islandu jsme mohli uhrát bod,“ rekapituluje David Limberský.

Spoléhat na přízeň shůry podle gólmana Petra Čecha nešlo napořád. „Nemohli jsme si myslet, že porazíme úplně každého. Ve skupině, kde se všichni okrádají o body, bylo jasné, že může přijít smolný zápas.“

„S Lotyšskem jsme mohli prohrát, ale taky dát šest gólů, leželi jsme na nich celou druhou půli, ale nedokázali jsme to dokopat do brány. Kdyžto v prvních čtyřech zápasech se nám tohle podařilo. Dokázali jsme rozhodnout duely, kde to na tři body nevypadalo, jako třeba s Holandskem,“ srovnává Petr Čech.

Ale klopýtají i jiná, hvězdami nabitější či v nedávné minulosti úspěšnější mužstva, jako Nizozemsko, Řecko, Rusko nebo Srbsko - a na rozdíl od nich si Češi už v neděli můžou zajistit účast na Euru. Ironií osudu právě ve zmíněném Lotyšsku.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme