Čeští fotbalisté remizovali v Dánsku 0:0

Česká fotbalová reprezentace remizovala v přípravném utkání v Dánsku 0:0. Svěřenci trenéra Bílka v Aarhusu zakončili kalendářní rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MIchal Kadlec v souboji s Denisem Rommedahlem

MIchal Kadlec v souboji s Denisem Rommedahlem | Zdroj: ČTK

Dánsko – Česká republika 0:0

Hned v úvodu utkání měli domácí šanci otevřít skóre. Ve druhé minutě nezvládl situaci na hranici pokutového území Suchý, když ho obral o míč Jörgensen, posunul ho Junkerovi, který ale v dobré pozici pálil mimo.

V 19.minutě byli Dánové vedení ještě blíže. Kadlec stáhl v pokutovém území Rommedahla a rozhodčí Howard Webb nařídil pokutový kop. Ten ale Petr Čech Krohn-Dehlimu chytil. Dánové i přes neúspěch z penalty dál přehrávali výběr trenéra Bílka.

Čeští fotbalisté se do střeleckých příležitostí dostávali složitě, a když už se k nim propracovali, tak neměli dobrou mušku. Polák pálil z dvaceti metrů tři metry vedle, Plašil z hranice šestnáctky poslal míč vysoko nad dánskou branku.


Úvod druhého poločasu přinesl znovu územní převahu domácích. Nejvíce provětrával českou obranu Rommedahl, který svým pohybem často motal hlavu nejen Michalu Kadlecovi, ale celé hostující defenzivě.

Češi se dostali k jedinému vážnějšímu ohrožení branky Dánů, když v 81. minutě kopali volný přímý kop z dvaceti metrů. K jeho exekuci se postavil Michal Kadlec a zazvonil na tyč Lindengaardovi branky.

Rozhodčí: Webb - Beck, Collin (všichni Angl.). Bez karet. Diváci: 9184.


Sestavy:

Dánsko: Lindegaard - Thomsen, Mathias Jörgensen (46. Stadsgaard), Bjelland, Mtiliga - Poulsen (69. Zimling), Martin Jörgensen (29. Jensen) - Rommedahl (76. Eriksen), Kahlenberg (62. Andreasen), Krohn-Dehli - Junker (46. Rasmussen). Trenér: Olsen.


ČR: Čech - Pospěch (85. Limberský), Suchý, Rajnoch, Kadlec (85. Pudil) - Hübschman, Polák - Rosický (46. Lička), Plašil (89. Petržela), Rezek (65. Bednář) - Necid (65. Hubník). Trenér: Bílek.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme