Cestování znevýhodňuje Spartu před duelem s Plzní. Dobrý výsledek v Izraeli jí může pomoci k pohodě

Než se Plzeň a Sparta v neděli utkají v přímém přenosu Radiožurnálu v domácí lize, čeká oba nejsilnější české týmy posledních let večer v lize Evropské. Na první poslech to zní jako rovné podmínky, ale mistrovská Plzeň hostí rumunskou Astru Giurgiu doma, kdežto Sparta se bude vracet z Izraele, kam odjela k duelu s Beer Ševou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Sparty

Radost fotbalistů Sparty | Zdroj: Reuters

Přesně tohle cestování se koncem září změnilo v noční můru fotbalistů Southamptonu.

Kvůli příletu amerického prezidenta Baracka Obamy a dalších státníků na pohřeb izraelské osobnosti Šimona Perese mělo letiště v Tel Avivu zvláštní režim.

Hráči anglického týmu se před nedělním duelem v domácí soutěži dostali do postelí až v sobotu nad ránem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťané ke zrychlení regenerace využijí tablet a nápojů i kompresních punčoch. Plzeň podobné starosti řešit nemusí, Evropskou ligu hraje doma

Trenér David Holoubek teď věří, že sparťanům snad nic podobného nehrozí, ale ani tak to pro ně nebude ideální model přípravy na Plzeň. Místo míče při ní využijí spíš úplně jiné pomůcky.

„Jsou různé tablety, nápoje, to je klasika, jinak se toho moc dělat nedá. Ještě kompresní punčochy, ale jinak nejde vymýšlet nějaké blázniviny. A co ještě není ověřené, že na lidech funguje, zkoušet kvůli jednomu zápasu nemůžeme,“ říká o rychlém vyhánění únavy i během zdlouhavého přesunu z Izraele do Plzně útočník Václav Kadlec.

Ale ještě víc dovede rychlost regenerace ovlivnit to, co se ve čtvrtek večer stane na hřišti, myslí si kouč Holoubek. „Když odehrajeme dobré utkání, nehledě na výsledek,“ tvrdí trenér Sparty.

Beer Ševa v Evropské lize ještě neprohrála. V Miláně porazila Inter a se Southamptonem doma remizovala.

Sparta v Izraeli nastoupí v 19. hodin stejně jako další český tým Liberec doma proti Fiorentině. Utkání bude v přímém přenosu vysílat ČRo Sport a Radiožurnál, totéž platí o duelu Plzně s Astrou Giurgiu, který začne ve 21:05.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme