Chceme postoupit, hlásí trenér Sparty Ščasný před prvním duelem proti Krasnodaru

Fotbalisté Sparty si po třech letech znovu zahrají vyřazovací fázi Evropské ligy. Na úvod ale možná bez svého kapitána Davida Lafaty, který kvůli zdravotním problémům s týmem netrénoval. O jeho startu se teprve rozhodne. Co je ale jisté, že pražské mužstvo večer čeká ambiciózní soupeř - ruský Krasnodar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný | Zdroj: ČTK

Trenér Krasnodaru Oleg Kononov den před zápasem hodnotil šance obou týmů na postup jako vyrovnané, na začátku února ale v rozhovoru pro jeden ruský server prohlásil, že cílem jeho mužstva je dojít v Evropské lize co nejdál - dokonce ji vyhrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za určitých okolností jsme schopni postoupit a chceme postoupit, říká před utkáním Evropské ligy proti Krasnodaru trenér Sparty

„Myslím si, že ten, kdo viděl Krasnodar, kdo o něm mluvil, kdo se o něm vyjadřoval, myslím obecně lidi, kteří do fotbalu dělají a viděli ho v těch zápasech, které hrál s Dortmundem a CSKA Moskva, tak musí uznat, že při určité souhře nějakých faktorů se může dostat hodně daleko,“ respektuje sílu Krasnodaru trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Jak ale dodal, soutěž mohou teoreticky vyhrát všechny týmy, které jsou ještě ve hře. A také pražské mužstvo by si působení v této sezóně Evropské ligy rádo prodloužilo.

„Za určitých okolností jsme schopni postoupit a chceme postoupit, udělali jsme pro to všechno. V tuto chvíli ale hlavně chci, abychom odehráli takový zápas, který by nám dal šanci do odvety,“ myslí Zdeněk Ščasný zatím hlavně na večerní zápas.

„Jakákoliv ztráta uprostřed hřiště může znamenat velké nebezpečí. V ligových utkáních ještě některé projdou, ale s těmihle týmy víte, že uděláte dvě tři a může to špatně skončit,“ upozorňuje sparťanský záložník Bořek Dočkal, že tentokrát nebude prostor na zbytečné chyby.

Spartu čeká v EL ruský Krasnodar. Zásadní je neinkasovat, zdůrazňuje záložník Dočkal

Číst článek

Krasnodar sice nemá v kádru žádnou superhvězdu evropského nebo světového formátu, jako tým ale funguje výborně. A v základní skupině, kterou vyhrál, porazil doma Dortmund.

Spartu čeká už podruhé v této sezóně konfrontace s ruským týmem. V létě z kvalifikace Ligy mistrů s moskevským CSKA vypadla.

„Rozdíl bych vidět v tom, že na rozdíl od CSKA, které se snažilo hrát, tak Krasnodar je schopný reagovat na sílu soupeře bleskovou změnou,“ má následovanou hru Krasnodaru má trenér Zdeněk Ščasný dobře, a teď se pokusí poznatky využít i v reálu.

Důležité bude, jak se sparťanští fotbalisté vyrovnají s ofenzivní kvalitou ruského týmu. „Jejich síla z mého pohledu je v kreativitě dopředu, kde mají každý post zdvojený a jsou tam hráči na špičkové úrovni,“ říká trenér Zdeněk Ščasný.

Souboj Sparty s Krasnodarem začne od 21:05. Celé utkání uslyšíte na streamu Český rozhlas sport, který naladíte digitálně nebo ho můžete poslouchat na našem webu.

Mirko Vasić, Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme