Chceme titul, zní ze Sparty. Horší výsledky v přípravě Ščasného netrápí

Vytipované posily získali, ale výsledky a místy ani výkony fotbalistů Sparty ideální nebyly. Zima letenského klubu lze nazvat jako rozporuplná, na tradičně vysokých ambicích ale nic nezměnila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný bude i na jaře spoléhat na góly Davida Lafaty

Zdeněk Ščasný bude i na jaře spoléhat na góly Davida Lafaty | Zdroj: ČTK

„Sebelepší výsledky v přípravě vám nezaručí, že první dvě nebo tři kola vyhrajete,“ připomíná trenér Zdeněk Ščasný fanouškům Sparty, ale na druhou stranu třeba také Jablonce, který skutečně všechny zimní zápasy vyhrál, nebo Slavie, která nezvítězila jen jednou.

„Pokud bychom všechny zápasy vyhráli 2:0 nebo 3:0, možná by mužstvo propadlo pocitu, že je všechno v pořádku. A když by hra dobrá nebyla, k čemu by mi to bylo?“ ptá se trenér druhého týmu ligové tabulky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předsezónní tiskovou konferenci fotbalové Sparty navštívil reportér ČRo Jan Suchan

Letošní příprava, ve které sparťané vyhráli jen dva ze sedmi duelů, byla prý pro Ščasného přínosnější. „Tentokrát jsme zvolili hodně těžké soupeře, kteří nám dost věcí v průběhu utkání odhalovali. Věřím, že i to nám pomůže, abychom byli silnější,“ dodává Zdeněk Ščasný.

Platit by to mělo i podle hráčů, kteří se v letenské kabině v zimě nově objevili. Sparťané získali reprezentanty Zahustela se Šuralem a bývalého člena národního týmu Mazucha, který se vrací po zranění.

„Letos se nám podařilo přivést přesně ty hráče, které jsme si na začátku vytipovali. Naši přestupovou politiku jsme nemuseli připravovat. Jsem přesvědčen, že do jarních bojů jdeme s mimořádně silným kádrem,“ těší generálního ředitele klubu Adama Kotalíka.

„Sparta bude chtít jednoznačně získat titul,“ vyhlásil šéf klubu jasný cíl pro druhou část sezony. Jestli se to fotbalistům Sparty po dvou letech znovu povede, bude jasné nejpozději v polovině května.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme