Chelsea nepřivezla do Žiliny všechny hvězdy. I tak je favoritem

Slovenskou Žilinu čeká velká sláva. Tamní fotbalisté si vůbec poprvé zahrají Ligu mistrů, navíc proti jednomu z nejúspěšnějších klubů posledních let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Radikálnější příznivci žilinského klubu už dlouho dopředu naříkají. Předražené vstupenky si podle nich nekoupili lidé, kteří budou hlasitě fandit, a kvůli tomu také bojkotovali část posledního ligového zápasu.

"Myslím si, že hlavní důvod je, že bojují proti registraci fanoušků. Každý by chtěl samozřejmě ten zápas vidět, cena je jedinou možností, jak zredukovat ten enormní zájem," obhajuje se majitel klubu Jozef Antošík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se Žilina připravuje na Ligu mistrů

Ti, co lístky na dnešní zápas v rozpětí od zhruba dvanácti set do patnácti tisíc českých korun mají, už také vědí, na jakou Chelsea se mohou těšit. Kouč Carlo Ancelotti nepřivezl některé hvězdy, vykartovaného Didiera Drogbu a zraněné Franka Lamparda a Ashleyho Colea, a pokud jde o sestavu, před novináři tajnosti nedělal.

"Čech - Ivanovič, Alex, Terry, Žirkov - Benajun, Essien, Mikel, Malouda - Anelka, Sturridge. Možná," dodal za chvíli v žertu Ancelotti, který prý nevidí důvod, proč by měl v otázce sestavy mlžit.

Není proč. Vždyť Chelsea mohou fotbalisté Žiliny vidět v televizi v podstatě každý týden, což obráceně neplatí. "Máme informací dost. Já jsem osobně viděl oba zápasy se Spartou. Nic nepodceňujeme, budeme na zápas stoprocentně připraveni," nevidí v tom problém Petr Čech.

"Pro nás je každá prohra přijatelná. Remíza nebo výhra by byla obrovským úspěchem," nedělá si z výsledku velkou hlavu šéf MŠK Žilina Jozef Antošík, v posledních dnech a hodinách sám také pod velkým tlakem. To kvůli tomu, aby splnil všechno, co si UEFA žádá.

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme