Chovanec s hráči Slovanu neočekává problémy, asistovat mu bude Siegl

Josef Chovanec má za sebou první trénink fotbalistů Slovanu Bratislava. Pro mnohé ze svých svěřenců je fotbalovou legendou a vzorem, takže nebylo potřeba, aby se představoval. Sám se ale musel ptát asistentů, jak se hráči jmenují. Slovan je v krizi, prohrál sedm zápasů v řadě a Chovanec má vývoj v klubu otočit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Slovanu Bratislava prohráli 7 zápasu v řadě, pomoci má trenér Jozef Chovanec (ilustrační foto)

Hráči Slovanu Bratislava prohráli 7 zápasu v řadě, pomoci má trenér Jozef Chovanec (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Prvním problémem je poznávání hráčů. Ještě asi bude chvíli trvat, než na ně budu volat jménem a příjmením. Sám jsem to zažil jako hráč a není to příjemné,“ říká Jozef Chovanec po prvním tréninku se Slovanem.

Žádné další komplikace během prvního tréninku nenastaly. „Jsou to strašně hodní hráči, dost inteligentní, aby věděli, o co se hraje. Myslím, že s nimi bude dobrá komunikace,“ očekává čtyřiapadesátiletý trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

První trénink Slovanu Bratislava pod vedením Petra Vavroušky sledoval reportér ČRo Petr Vavrouška

Jako asistenta si Chovanec přivedl nejlepšího střelce historie české ligy Horsta Siegla. „Je to vždycky těžké, ale hráče trošku známe. Víme, kde jsou jejich silné stránky a slabiny. Něco se budeme snažit zlepšit, něco odbourat,“ plánuje nový asistent trenéra Slovanu Bratislava.

Ještě před dvěma týdny trénoval Slovan František Straka, dnes si hráči zvykají na nového kouče. „Je tu dva dny. A stejně, jako je to nové pro něj, tak on je nový pro nás,“ chápe situaci brankář Dušan Perniš.

První trénink Slovanu pod novým trenérem se odehrál za deště a počasí až na několik zvědavců odradilo diváky. Nový generální ředitel klubu Dušan Tittel ale nechyběl.

„Chceme navodit v celém klubu přátelskou atmosféru, abychom se nastartovali k lepším výsledkům,“ věří Dušan Tittel.

První zápas pod Jozefem Chovancem hraje Slovan už v neděli s Trnavou, příští čtvrtek v rámci Evropské ligy přivítá pražskou Spartu.

Petr Vavrouška, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme