Csaplár: Úroveň fotbalové Gambrinus ligy klesá

Fotbaloví fanoušci nadávají na vedení svých oblíbených klubů, kluby a hráči zase na prořídlé tribuny svých stadionů. Začarovaný kruh, který má jediného společného jmenovatele - stále se zhoršující kvalitu české nejvyšší soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová Gambrinus liga

Fotbalová Gambrinus liga | Foto: F. Tichý

Stačil jeden nepovedený zápas Sparty ve 4. předkole Ligy mistrů na domácím hřišti proti Žilině a rázem opět oživla už stokrát skloňovaná otázka týkající se kvality domácích fotbalových týmů a vůbec celé soutěže. Šlo ale vlastně opravdu jen o ten jeden nepovedený zápas?

"Gambrinus liga je určitým zrcadlem kvality a že ta kvalita nejde nahoru jak herně tak výsledkově, to je dávno jasné. Úpadek českého fotbalu se datuje dva až tři roky zpátky," hledá přesnou dobu počátku pádu českého fotbalu trenér a fotbalový expert Josef Csaplár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodnocení fotbalové Gambrinus ligy s expertem Josefem Csaplárem

Pryč jsou doby, kdy z české nejvyšší soutěže putovali do evropských velkoklubů takoví hráči jako Tomáš Rosický, nebo Milan Baroš. Dnešními hvězdami jsou naopak hráči, kteří se po kariéře ve slavných evropských týmech vrací dohrát zbytek své kariéry zpět domů.

"Není normální, že nejlepším hráčem české ligy je Štajner, Řepka nebo Horváth. To nevěstí nic dobrého pro výchovu mladých fotbalistů, kteří jdou z dorostu do české ligy," pokračuje Csaplár.

Náprava současného stavu není otázkou několika dnů. Přesto i v tomto krátkodobém horizontu lze podle něj začít s tím hlavním co zatím českému fotbalu nejvíce chybí.

"Větší míra rizika, nasazení, agresivita, snaha dát gól a ne nedostat gól, tak to čekám už od prvního kola. Řekněme, že zápas Sparty s Plzní je pro to tou nejlepší pozvánkou. Tam uvidíme, jestli to pochopili," nabízí mimo jiné jednu pozvánku na sobotní zápas 6. kola Gambrinus ligy Josef Csaplár.

Alena Benešová, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme