Další neúspěch už Lavička neustál. Spartu má k obhajobě titulu dovést Ščasný

Ustál vyřazení z předkola Ligy mistrů, vypadnutí z Evropské ligy i ligovou porážku s Plzní, konec v domácím poháru už ale ne. Vedení fotbalové Sparty odvolalo po porážce v Jablonci a následném vyřazení trenéra Vítězslava Lavičku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický kouč Zdeněk Ščasný (druhý zprava) sleduje své svěřence. Vedle něj asistent Lukáš Přerost.

Teplický kouč Zdeněk Ščasný (druhý zprava) sleduje své svěřence. Vedle něj asistent Lukáš Přerost. | Foto: David Kalvas

„Jsme zklamaní, protože jedním z cílů pro tuto sezona byla obhajoba domácího poháru,“ říkal trenér Lavička po vyřazení z pohárového čtvrtfinále.

Podobná smutná slova neříkal v této sezoně poprvé a o možnosti jeho odvolání se mluvilo také několikrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč sáhla fotbalová Sparta po odvolání kouče Vítězslava Lavičky právě po Zdeňku Ščasném, zdůvodnil tiskový mluvčí Ondřej Kasík

Nejvážněji po prohře v Bernu, kvůli které Sparta nepostoupila do jarní části Evropské ligy. Že ale právě zápas v Jablonci byl jeho posledním, to asi ani sám netušil.

„Rychle potřebujeme přepnout na ligovou linii a bojovat o smazání manka na Plzeň,“ plánoval Lavička, který už ale u tohoto pokusu nebude.

Vedení klubu mu vyčetlo tři nesplněné sportovní cíle, tedy vyřazení z předkola Ligy mistrů, konec v základní skupině Evropské ligy a vypadnutí z domácího poháru. Kromě toho ještě herní projev v jarní části sezony a nárůst odstupu na plzeňského lídra Synot ligy na pět bodů.

Krizovým manažerem, který má Spartě zachránit alespoň onen titul, je Zdeněk Ščasný. Ten naposledy vedl Teplice, které pod jeho vedením hrály atraktivní ofenzivní fotbal.

Fotbalová Sparta odvolala trenéra Lavičku, nástupcem je Ščasný

Číst článek

„Je trenérem, který si v průběhu své kariéry vydobyl velké renomé. Navíc má sparťanskou minulost, na Letné získal jako trenér s týmem dva tituly. Kromě toho, že je to uznávaný odborník, má i nepopiratelný vztah ke Spartě,“ zdůvodňuje volbu Ščasného mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Sedmapadesátiletý trenér se s vedením Pražanů dohodl na smlouvě jen do konce ligového ročníku. „Souvisí to s tím, že před koučem i týmem stojí jednoznačný cíl – zisk mistrovského titulu,“ dodal Ondřej Kasík.

Pokud tedy Sparta ani se Zdeňkem Ščasným titul neobhájí, je možné, že bude za měsíc a půl shánět nového trenéra znovu.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme