Damková končí v komisi rozhodčích, chce se věnovat práci pro FIFA a UEFA

Po téměř pěti letech končí ve funkci předsedkyně Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky bývalá prvoligová rozhodčí Dagmar Damková. Svou funkci složila z důvodu pracovního vytížení pro asociace FIFA a UEFA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dagmar Damkové přešla z role na hřišti do funkce předsedkyně komise rozhodčích FAČR

Dagmar Damkové přešla z role na hřišti do funkce předsedkyně komise rozhodčích FAČR | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Do konce této sezony ji nahradí současný místopředseda Miroslav Tulinger.

Damková zůstane členkou komise rozhodčích FAČR se specializací na sestavování mezinárodních listin, bude také pomáhat mužským i ženským rozhodčím, kteří figurují na mezinárodních listinách. Bude rovněž nadále zajišťovat semináře FIFA a UEFA vedené mezinárodními instruktory a spolupráci při konání pohárových a reprezentačních zápasů.

„Rozhodla jsem se udělat další profesní krok. Všem českým rozhodčím budu nápomocná a dál se pro ně budu snažit dělat maximum, tak jako doposud,“ uvedla Damková.

„Dagmar Damková svými schopnostmi přerostla Českou republiku a logicky míří do mezinárodních organizací FIFA a UEFA,“ ocenil svou spolupracovnici předseda FAČR Miroslav Pelta.

Damková byla v posledních letech spojováná s několika skandály v českém fotbale i díky manželství s kontroverzním funkcionářem Romanem Berbrem.

Několik bývalých rozhodčí obvinilo právě Berbra z toho, že se snaží ovlivňovat fungování komise a přes svoji ženu se podílí na nasazování jednotlivých sudí na zápasy. Za dvojic se postavili elitní čeští rozhodčí i předseda asociace Miroslav Pelta.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme