Damkovou chválili oba kapitáni. Jen jeden ji potěšil květinou

Jako vždy s úsměvem na rtech. Přesně tak zvládla nedělní duel Gambrinus ligy mezi fotbalisty Mladé Boleslavi a Baníku Ostrava rozhodčí Dagmar Damková. Odpískala jediný gól. Domácí totiž vyhráli 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boleslavský kapitán Rolko (vlevo) slaví gól, ostravský kapitán Neuwirth se drží za hlavu

Boleslavský kapitán Rolko (vlevo) slaví gól, ostravský kapitán Neuwirth se drží za hlavu | Zdroj: ČTK

Zápas rozhodla jedenadvacátá minuta, kdy se hlavou prosadil Adrian Rolko. Hosté až po změně stran přidali na důrazu, ale šance k vyrovnání si prakticky nevypracovali.

"Nemyslím si, že by to byl nejlepší fotbal. To samé utkání jsem tu pískala loni na podzim a to byl fotbal par excellence. Je vidět, že teď jsou ty týmy v tabulce někde jinde," řekla k utkání žena, která mužům vládla - rozhodčí Dagmar Damková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Damkovou chválili oba kapitáni. Jen jeden ji potěšil květinou

Snad jediný nepříjemný okamžik zažila v závěru utkání, kdy jí trefil ostravský záložník Tomáš Pilík. "Už jak napřahoval, jsem věděla, že mě trefí," smála se po zápase Damková. Nic vážného to totiž nebylo.

Už před výkopem si Dagmar Damkovou chtěli získat na svou stranu. Kapitán Aleš Neuwirth jí předal květiny.

"Květina určitě vždycky potěší. Baník mi ji dává pravidelně," přiznala populární Dáša. Úplatek v tom určitě nikdo neviděl.

"Nic bych zatím nehledal, je to jen symbol poděkování. Myslím, že ten zápas zvládla," uvedl po zápase Aleš Neuwirth a přidal další pochvalná slova na adresu ženy s píšťalkou:

Pochvala z obou týmů

"Ona si ty fauly obhájí, řekne k tomu, co se stalo. Pouští hru, nekouskuje ji zbytečně, nechává tvrdší hru, která k fotbalu patří."

Od poraženého týmu taková slova jistě potěší. Podobný názor ale zastával také kapitán Mladé Boleslavi Adrián Rolko: "Myslím, že to zvládla s bravurou, jak je jejím zvykem."

Jenže nemrzelo střelce jediné branky zápasu, že on podobný dárek jako jeho protějšek připravený neměl?

"Nic jsem nedostal, tak jsem neměl co dát. Na hřišti nic neroste, tak jsem ani neměl co utrhnout," omlouval se Adrián Rolko.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme